The North Face® opent pop-up store hoog in de bergen ter introductie van het pinnacle project

Het openingsfeest van de eerste The North Face®-winkel was er een om niet snel te vergeten. Op 26 oktober 1966 stond de bescheiden outdoorwinkel in San Francisco vol punk-klimmers, fashionista’s, activisten, socialites en beatniks. Een aantal vriendelijke bikers bemande de toegangsdeuren, terwijl het aanwezige publiek genoot van een geïmproviseerde set van de legendarische band The Grateful Dead. Je zou het kunnen zien als de geboorte van de ware The North Face®-spirit.

Nu, meer dan vijftig jaar na dato en als eerbetoon aan die avond, is The North Face® trots om de grenzen van het ontdekken nog verder te verleggen. En wel door zijn meest iconische pop-up store ooit te openen, gelegen op 2.100 meter hoogte in het hart van de Italiaanse Dolomieten.

 

 

De nieuwe winkel in Val San Nicolò is enkel bereikbaar te voet. Een hike van twee uur is nodig om je te kunnen storten op de daar aanwezige unieke kledingcollectie, eerder gedragen door enkele van de meest indrukwekkende ontdekkers van deze tijd. Van Alex Honnold en Conrad Anker tot Simone Moro en Caroline Ciavaldini. Acht collectors items – tassen en jassen gedragen door deze The North Face®-atleten tijdens de hoogtepunten van hun carrière – hangen er tentoongesteld. Er zijn nieuwe edities van deze items opnieuw in de collectie opgenomen en voorzien van een persoonlijke boodschap van elke atleet om de nieuwe eigenaar te inspireren met het The North Face®-motto: Never Stop Exploring.

 

 

De pop-up store blijft tien dagen open. Tijdens deze periode hebben dappere ontdekkers de kans om dit kledingarchief van de atleten te bezoeken en de collectie zelf te ervaren. Daarna worden de kledingstukken geveild. Alle opbrengsten ervan gaan naar het berggebied. Ook zijn nieuwe edities van de jassen en tassen zelf aan te schaffen. Dit project is een waar eerbetoon aan de wortels van The North Face®, en is bedacht om uiteindelijk te transformeren in een blijvende bivak die de komende jaren nog meer ontdekkingstochten mogelijk maakt.

De opening van de pop-up store tijdens het The North Face Mountain Festival is tevens de start van The Pinnacle Project van The North Face®. Dit project nodigt rebelse geesten uit om samen te ontdekken. En wel dankzij een aantal unieke evenementen die outdoor, fashion, design en muziek combineren, en volgen op de opening van de pop-up store. Vooralsnog staan er evenementen in Berlijn en Manchester op de planning, waarover later meer informatie. Op deze locaties zijn straks ook felbegeerde limited edition-collecties beschikbaar.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.