KLM lanceert Nederlandse service voor de Google Assistent

KLM lanceert haar nieuwste digitale service op de Google Assistent. Google heeft vandaag de Nederlandse versie van de Google Assistent geïntroduceerd, waardoor KLM-klanten nu met spraakgestuurde opdrachten in het Nederlands eenvoudig vluchten kunnen zoeken. KLM behoort tot de kopgroep van bedrijven die Nederlandstalige services en diensten biedt op dit voice platform.

De nieuwe KLM-service is sinds vandaag ook beschikbaar in het Engels. KLM is hiermee wereldwijd één van de eerste bedrijven die dienstverlening op dit stembedieningsplatform in meerdere talen aanbiedt. KLM’s slimme assistent BB, kort voor Blue Bot, helpt consumenten in de zoektocht naar een geschikte KLM-vlucht. Wanneer de gewenste vlucht gevonden is, stuurt BB de gebruiker een link, waarmee de vlucht direct kan worden geboekt op de website.

 

 

“Spraaksturing gaat de wereld in rap tempo veranderen. De consument vindt en gebruikt voice-toepassingen steeds vaker in het dagelijks leven. KLM wil aanwezig zijn op de platformen waar haar klanten zijn, en dat betekent automatisch ook op een platform als de Google Assistent. Het zoeken van KLM-vluchten via spraakgestuurde opdrachten in verschillende talen is daarin een volgende strategische stap. In het belang van de KLM-passagier en in lijn met onze pioniersgeest, kijken we tegelijkertijd alweer verder naar nieuwe mogelijkheden met voice. Wij willen wereldwijd voorop blijven lopen in de online serviceverlening.” -Pieter Groeneveld, Senior Vice President Digital Air France-KLM

 

 

Service BB op de Google Assistent gebaseerd op kunstmatige intelligentie

KLM’s Blue Bot is gebaseerd op kunstmatige intelligentie die is verbonden met een combinatie van KLM- en externe technologie. BB is zelflerend en heeft haar eigen persoonlijkheid: behulpzaam, vriendelijk, professioneel en gewaagd. Door haar vaker te gebruiken, wordt ze slimmer en persoonlijker. BB kon eerder al helpen bij het boeken van een ticket op Messenger (in het Engels) en bij het inpakken van een koffer op de Google Assistent (in het Engels) en nu dus ook bij het zoeken van een KLM-vlucht op de Google Assistent in het Engels én in het Nederlands. De komende periode zal BB nog meer services gaan aanbieden op zowel de ‘voice’ platformen, als op andere sociale mediakanalen.

De Google Assistent gefaseerd uitgerold

De Nederlandse Google Assistent wordt de komende tijd gefaseerd door Google uitgerold. Het is een assistent om – handsfree – gebruikers te helpen, antwoorden te vinden en dingen sneller gedaan te krijgen. De Nederlandse versie is voorlopig alleen beschikbaar op de Google Assistent voor smartphones en tablets, maar zal later worden uitgebreid naar andere mobiele apparaten zoals de speaker van Google: de Google Home. De Engelse variant was al langer beschikbaar.

KLM op sociale media

KLM speelt al sinds 2009 een voortrekkersrol op het gebied van diensten en campagnes via sociale media. KLM heeft meer dan 25 miljoen vrienden en volgers op diverse sociale media. Via deze kanalen ontvangt KLM wekelijks meer dan 180.000 vermeldingen, waarvan 35.000 vragen of opmerkingen. Deze vragen en opmerkingen worden persoonlijk beantwoord door 300 servicemedewerkers, tevens het grootste sociale mediateam ter wereld. KLM biedt de klanten 24/7 ondersteuning op WhatsApp, Facebook, Messenger, Twitter, WeChat, en KakaoTalk in negen talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Frans, Chinees, Japans en Koreaans. KLM biedt 7 dagen per week tijdens kantooruren ook service in het Italiaans. KLM was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld waarbij klanten vluchtdocumenten en statusupdates via WhatsApp, Messenger en Twitter konden ontvangen. Bovendien was het de eerste Westerse luchtvaartmaatschappij op het Chinese WeChat.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.