Gedenkwaardig Festival der Zoete Verleidingen

De belangstelling voor het zevende Festival der Zoete Verleidingen in Sleen is groot. Er zijn in de voorverkoop al twee keer zoveel e-tickets verkocht als vorig jaar. Het wordt sowieso een gedenkwaardige editie van vrijdag 3 t/m zondag 5 augustus, want het is de laatste keer dat het plaatsvindt in de voormalige theetuin van Marjolein Kleine. De boerderij is verkocht en er wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor volgend jaar.

Een impressie van het festival

Een impressie van het festival

Het festival wordt weer georganiseerd door Anneke Boekee van B-Event uit Zuidwolde en speelt in op de populariteit van eigengemaakte zoete lekkernijen. Die is nog steeds groeiende en daar heeft het festival de afgelopen jaren baat bij gehad. Met name door positieve mond-tot-mondreclame kwamen steeds meer mensen vanuit het hele land naar de Bommertsweg in Sleen. Ook dit jaar staat de bezoekers weer een keur aan bijzondere activiteiten en verleidelijke zoetigheden te wachten. Zo’n 90 stands bieden volop gevarieerd shopplezier.

 

 

Meer taartenbakkers

Er zijn dit jaar veel nieuwe standhouders, waaronder meer taartenbakkers dan ooit. Er is nog meer aandacht voor glutenvrij en vegan-patisserie, terwijl er ook meer workshops worden aangeboden. De workshop foodstyling en foodfotografie is enorm actueel, want veel mensen die koken en bakken willen hun producten graag mooi vastleggen, zodat deze op social media als Instagram en Facebook opvallen.

Zoals bezoekers gewend zijn van het Festival der Zoete Verleidingen, worden weer verschillende demonstraties gegeven in het baktheater door bekende koks en patissiers. Rutger van den Broek en Sarena Solari werden bekend door het televisieprogramma Heel Holland Bakt en zijn in Sleen aanwezig. Met ruim 60.000 volgers op Instagram laat topchef Maurits van der Voorn veel fans meegenieten van zijn innovatieve desserts en patissier Ronald Reuvekamp van banketbakkerij Lindeboom uit Zwolle laat zijn kunsten zien. Dan is er Angela Dijksterhuis uit Hijken die laat zien hoe je een lekkere taart bakt met het oergraan teff. Ze verbouwt het graan zelf in haar woonplaats.

 

 

Boomgaard

Rondom de boerderij, in de boomgaard, overal zijn stands te vinden. Er zijn proeverijen van chocolade en wijn, theeleuten kunnen de workshop theebeleving volgen en er zijn natuurlijk bakbenodigdheden, serviesgoed en bak​boeken te koop.

Het festival is een typisch gezinsuitje, zo is wel gebleken uit een enquête onder bezoekers. De helft van het aantal bezoekers komt vooral naar Sleen omdat het een leuk dagje uit is. Zo komen er veel jonge gezinnen, omdat er voor de kinderen veel te doen is. Er is theater en muziek, ook voor de jongsten zijn er workshops. Wat te denken van gezonde taartjes bakken, blubbercake maken of potten bakken.

Op zaterdag vindt een taartenbakwedstrijd plaats, waarvan de uiteindelijke opbrengst naar het goede doel gaat. Dat is dit jaar de stichting Opkikker, die zich inzet voor gezinnen met een ziek kind.

Toekomst

Het Festival der Zoete Verleiding is niet meer weg te denken van de agenda, daarom wordt nu al naarstig gezocht naar een nieuwe locatie. Een oproep op Facebook heeft al meer dan veertig tips opgeleverd voor een nieuwe locatie. Uit Groningen, Drenthe en Overijssel vooral. ‘Maar eerst willen we van de zevende editie een doorslaand succes maken, daarna verdiepen wij ons wel in het volgende jaar’, zegt Anneke Boekee.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus van 10.00 tot 18.00 uur. Het festivalterrein is te vinden aan de Bommertsweg 2 in Sleen. De entree bedraagt voor volwassenen € 8,50, inclusief koffie of thee. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 3,50, limonade inbegrepen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.