Breng 24 uur door in het bruisende Belfast

Belfast – Met zijn uitstekende eetgelegenheden, bars en attracties van wereldklasse, is de perfecte bestemming voor een stedentrip

Belfast zal je verrassen. De stad is een mix van heden en verleden en heeft een heel eigen identiteit. Een dag lang Belfast verkennen smaakt naar meer.

Na een comfortabele nacht in een van de vele kwaliteitshotels van de stad kun je de ochtend doorbrengen in het museum Titanic Belfast een attractie die meerdere keren bekroond is, onder andere tot World’s Leading Tourist Attraction. Het museum, vertelt het verhaal van de stad en het tragische schip op een allesomvattende manier.

 

 

Ga daarna langs bij St George’s Market, die gevestigd is in een imposant victoriaans gebouw, om het antiek en handwerk te bekijken en voor een heerlijke, traditionele lunch.

Maak dan een tocht door de stad per fiets, per taxi of te voet. Er zijn tochten voor iedereen – foodies, muziekfans, kunstminnaars, geschiedeniskenners, literatuurliefhebbers en cultuurfanaten.

Je kunt bijvoorbeeld de C.S. Lewis- en Van Morrison-routes in het oosten van de stad volgen om de plaatsen die hun werk inspireerden te bezichtigen, of een bezoek brengen aan het huis waar voetballegende George Best opgroeide.

Of download de iPhone-app Literary Belfast en maak een reis door de geschiedenis en literatuur van Belfast. De route loopt langs de prachtige City Hall, het herdenkingsplein Writer’s Square en de steegjes en straten in de buitenwijken waar de beste schrijvers van de stad woonden.

 

 

Voor een excursie met een borrel kun je meedoen aan de gintocht van Belfast, die langs vijf pubs gaat waar je ambachtelijke gin kunt proeven en bespreken.

Je kunt ook een rit maken in een van de bekende zwarte taxi’s van de stad, om de beroemde muurschilderingen en bezienswaardigheden van Belfast te bekijken en de verhalen erachter te horen van een plaatselijke inwoner.

Aan het eind van de dag is het tijd om te genieten van een bekroonde cocktail in de grote zaal van het Merchant Hotel. Daarna kun je een wandeling maken door de met kasseien geplaveide straten van het Cathedral Quarter, waar talloze topklasse restaurants en bruisende bars te vinden zijn.

Er is volop keuze, van Hadski’s brasserie en de Italiaanse favoriet Coppi tot de trendy Muddler’s Club en het funky Made in Belfast. Deze wijk is ook het centrum van het nachtleven van Belfast en is dus ideaal voor een kroegentocht na het eten.

Voor een muzikale afsluiting van de avond kun je een traditioneel muziekcafé opzoeken, zoals Maddens or Fibber Magee’s. Voor de beste moderne livemuziek kun je terecht bij Limelight. Je kunt ook langsgaan bij de beste nachtclubs van de stad, El Divino, The Box of Thompson’s, om tot in de kleine uurtjes te dansen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.