Op jacht met Tuurke in Museum Klok & Peel

Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven! Voor een avontuur waarbij je duizenden jaren terug gaat in de tijd kun je terecht in Museum Klok & Peel in Asten. Gedurende de zomervakantie valt daar van alles te beleven voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd is er tot en met 22 augustus de interactieve doe-tocht ‘Op jacht met Tuurke’.

Op jacht met Tuurke

Tuurke neemt je mee naar de prehistorie toen de mensen nog jagers en verzamelaars waren. Aan de hand van een doe-tocht moet je verschillende opdrachten uitvoeren. Tuurke is er natuurlijk bij om je de weg te wijzen.

 

 

Ga je een mammoet vangen of met vuurstenen snijden? Haal jij je jagersdiploma? Natuurlijk ga je niet alleen jagen, ook het verzamelen hoort er bij. Kun je bladeren, vruchten en vis vinden? Net als de mensen in de prehistorie kun je een (grot)tekening maken van een oerbeest. Je kunt zelfs een echt fossiel zoeken van miljoenen jaren oud, die je zelfs mee naar huis mag nemen ! Bij de kinderactiviteit speelt de nieuwe afdeling ‘De Peel aan Zee’ een belangrijke rol.

 

 

De Peel aan zee

Dat Tuurke tijdens de activiteit teruggaat naar de oertijd is geen toeval. In het museum is namelijk onlangs de nieuwe afdeling ‘De Peel aan Zee’ geopend. Deze paleontologie afdeling laat in een bijzondere tijdslijn zien hoe de Peel zich ontwikkeld heeft bij veranderende omstandigheden in klimaat en cultuur. Er worden een viertal tijdzones in deze vaste nieuwe collectie uitgebeeld en toegelicht, te weten; holoceen, pleistoceen, plioceen en mioceen. Je ziet onder andere fossielen, een mammoet, een holenbeer en een oerrund en nog veel meer. Ook waan je je op de bodem van de oerzee, uitgebeeld door indrukwekkende videoprojecties.

Zo zie je maar weer: het Astens museum biedt tijdens de zomervakantie een compleet dagje uit voor jong en oud. Zon of regen, bij Klok & Peel kun je er tegen! Niet voor niets won Museum Klok & Peel de ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2018’!

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de activiteit zelfstandig doen, jongere kinderen met begeleiding. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor het normale toegangstarief van het museum.

Speciale aanbieding is een gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders sámen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van 2018 onbeperkt bezoeken. Museum Klok & Peel is gevestigd aan de Ostaderstraat 23 te Asten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.