Tentoonstellingen Bos Fine Art Den Haag

Van 19 juli t/m 5 augustus zijn bij Bos Fine Art aan de Korte Vijverberg in Den Haag de tentoonstellingen van Katharina Fischborn en Bander van Ierland te bezoeken.

Katharina Fischborn

Met het tekenen als uitgangspunt combineert Katharina Fischborn (DE 1948) in haar werk traditionele grafische technieken, zoals de houtsnede, met een innovatief ruimtelijk concept. Van unieke hoogdrukken, die ze met een scalpel ‘tekenend’ bewerkt waardoor rasterachtige lijnstructuren en veelvuldig doorbroken vlakken ontstaan, maakt zij ruimtelijke, licht doorlatende papierbouwsels.

 

 

Bander van Ierland

In zijn eigen woorden: “ik maak al ruim twintig jaar aluminium en houten constructies die gaan over ruimte en tijd met meer tijdassen. Sinds 1996 werk ik aan algoritmische constructies. Algoritmen zijn stapsgewijze systemen met een beginpunt en een oplossing, en worden via kunstmatige intelligentie en computerwetenschap in verband gebracht met de constructie van het denken. Daarnaast ontwerp ik grote architectonische projekten, o.a. voor de Binckhorstlaan. In het algemeen gaat mijn werk dus over de vijfde dimensie, oftewel RUIMTE-TIJD-BEWUSTZIJN, waarbij het bewustzijn de vijfde dimensie is. Mijn werk is zodoende bedoeld voor een harmonieuze, synthetische-en spirituele wereld.” Bander van Ierland (NL 1959) dankt STROOM HCBK en Theo Monkorst voor de mogelijkheid deel te nemen aan TZT025.

 

 

 

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.