Kick off Gastvrije Binnenstad Eindhoven

Eindhoven is een van de 4 pilot-steden in het landelijke project Gastvrije Binnenstad. Het project draait om het verhogen van de gastvrijheid in de stad door het trainen van medewerkers in de horeca en retail, van culturele instellingen en hotels en van de Ergon om naast hun normale werkzaamheden ook ambassadeur van Eindhoven te worden.

Er is bewust gekozen om te investeren in mensen, zodat de stad weer een sociale ontmoetingsplaats wordt en gastvrijheid uitstraalt. Zodat bezoekers zich gastvrij ontvangen voelen, daardoor vaker terug komen en langer blijven én dit op hun beurt uitdragen naar de mensen om zich heen.

 

 

Eindhoven zet naast de ambassadeurs, ook in op city hosts die de gastvrijheid op straat en tijdens evenementen naar een hoger niveau gaan brengen.

Kortom, veel partijen die samenwerken om Eindhoven als gastvrije binnenstad op de kaart te zetten!

 

 

Project coördinatie

Het landelijke project is geïnitieerd door Stad&Co. Zij voeren het landelijke projectleiderschap. Lokaal trekken Eindhoven247 en Stad&Co gezamenlijk op en voert Eindhoven247 de project coördinatie.

Metingen onderzoeksbureau

Een landelijk onderzoeksbureau heeft een nulmeting uitgevoerd in alle pilotsteden om de gastvrijheid te meten. Verder in het jaar volgt er een tussenmeting en een eindmeting, onder meer door het inzetten van mystery guests. Omdat nauw wordt samengewerkt met de Stichting Gastvrij Den Bosch en hun Blauwe Engelen als geen ander weten wat we willen bereiken, zullen zij worden ingezet als mystery guest. Hiermee kunnen we een groeicurve laten zien en het belang van het project onderstrepen.

Werving city hosts

De wervingsactie is gestart voor city hosts (internationals en Eindhovenaren). Er zijn al diverse aanmeldingen van zowel internationals als Eindhovenaren. De werving loopt tot half augustus. Ook wordt er gewerkt aan een passende herkenbaarheid en naam voor de city hosts.

Pilotjaar 2018

We willen Gastvrije Binnenstad natuurlijk graag voortzetten na het pilotjaar 2018. BIZ Centrum Eindhoven heeft inmiddels een financiële bijdrage aan het project toegezegd.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.