Guatemala klaar om weer bezoekers te ontvangen

De Minister van Toerisme van Guatemala, Jorge Mario Chajón, deed kort geleden een dringende oproep aan buitenlandse reisbedrijven en consumenten na de trieste gebeurtenissen begin juni. Met groot respect voor de slachtoffers van de uitbarstingen van de vulkaan Fuego en hun nabestaanden, doet de overheid van Guatemala een beroep om het land te blijven bezoeken. Alle faciliteiten en services alsmede de infrastructuur zijn op orde en het land en haar bevolking staan klaar om toeristen te ontvangen.

antiguaguatemalaguatemala

In Guatemala is het toerisme de economische en sociale motor en van groot belang voor de ontwikkeling van het land. Volgens het laatste onderzoek van de World Travel & Tourism Council (WTTC) is de economische impact van reizen en toerisme in het Centraal-Amerikaanse land enorm. De toeristische sector creëert 166.000 directe banen en biedt indirect werkgelegenheid aan bijna een half miljoen Guatemalteken. De sector neemt daarbij 7,2% van de totale werkgelegenheid van het land voor haar rekening.

 

Lees ook dit artikel: Machtige Maya route

 

Minister Chajón zegt: “Voor onze bevolking is het essentieel dat zowel de bezoekersaantallen als inkomsten uit toerisme op niveau blijven. De grootste steun die men Guatemala op dit moment kan geven is om juist nu ons land te bezoeken en te genieten van onze toeristische trekpleisters en gastvrijheid. De toeristische inkomsten zijn niet alleen economisch van belang maar dragen nadrukkelijk bij aan het welzijn van onze bevolking.”

 

 

Ook het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft in haar reisadvies geen beperkingen voor een bezoek aan Guatemala. Reizigers kunnen dus met een gerust hart het historische centrum van Guatemala-Stad of het prachtige Tikal National Park bewonderen, kennismaken met de Inca historie of genieten van de uitbundige natuur zoals rond Lake Atitlán.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.