Paznaun-Ischgl viert 10-jarig bestaan ‘Kulinarischer Jacobsweg’

Vijf bekroonde chef-koks, vijf gastronomische routes naar vijf afgelegen berghutten in de Paznaun-vallei en vijf traditionele alpengerechten met een eigentijdse twist. Ook dit jaar weer brengen vijf beroemde chef-koks een bezoek aan de Tiroler Alpen voor het 10e seizoen van het culinaire concept ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Dit alles onder het beschermheerschap van Gault&Millau Chef van de Eeuw, Eckart Witzigmann.

ischgl-koken

Elke chef-kok heeft de opdracht gekregen een eigentijdse versie van regionale specialiteiten te creëren voor een van de vijf berghutten. Wandelaars, fietsers en ‘lekkerbekken’ genieten vanaf 8 juli tot het einde van de zomer van deze sterren-menu’s die op de kaart staan van de berghutten langs de vijf gastronomische routes. De internationale chef-koks van dit jaar zijn Harald Wohlfahrt, Heinz Winkler, Sven Wassmer, Michael Wignall en Arabelle Meirlaen.

Dat de Kulinarischer Jakobsweg in Paznaun-Ischgl wordt georganiseerd, is niet toevallig. Ook dit jaar weer is de Tiroler regio door de gastronomische gidsen ‘Gault&Millau 2018’ en gids ‘A la Carte 2018’ tot de gastronomische hotspot benoemd. Zeven restaurants in de vakantiebestemming zijn door ‘Gault&Millau’ bekroond met in totaal 16 Toques (koksmutsen). Maar liefst drie restaurants staan in de top zes van beste gastronomische tempels in Tirol. De invloedrijke gids ‘A la Carte’ heeft dit jaar in totaal 24 sterren uitgedeeld en daarmee is Ischgl de leidende culinaire bestemming in Tirol.

 

 

Voor de 10e verjaardag van de Kulinarischer Jakobsweg zijn de berghutten Ascherhütte, Friedrichshafener Hütte, Heidelberger Hütte, Jamtalhütte en Almstüberl de begeerde zomerbestemmingen voor gastronomische outdoor liefhebbers.

 

 

Line up culinaire chefs:
Arabelle Meirlaen – Ascherhütte

Uit ons buurland België reist Michelin-ster chef-kok Arabelle Meirlaen, van het gelijknamige restaurant in Marchin, af naar Ischgl. Zij zwaait tijdens het openingsweekend de scepter in de Ascherhütte in See. Haar prestaties omvatten: Gault&Millau chef van het jaar 2014, één Michelin-ster en 18 Gault&Millau-punten.

Heinz Winkler – Friedrichshafener Hütte

In de Friedrichshafener Hütte bij Galtür genieten gasten van het gerecht van de Duitse driesterren chef Heinz Winkler. Winkler is sinds 1991 eigenaar en chef-kok van het *****Hotel Residenz Heinz Winkler in Aschau in Chiemgau. In 2001 ontving hij het Federal Cross of Merit voor zijn diensten voor de reputatie van de Duitse gastronomie in het buitenland.

Harald Wohlfahrt – Heidelberger Hütte

In de Heidelberger Hütte in Ischgl presenteert Duitse chef-kok Harald Wohlfahrt zijn creatie. Als chef-kok in het restaurant Schwarzwaldstube in Hotel Traube Tonbach in Baiersbronn-Tonbach, kreeg hij drie Michelin-sterren, die hij gedurende 25 opeenvolgende jaren vanaf 1992 tot aan zijn overdracht in 2017 – de enige chef-kok in Duitsland – heeft gehouden. In 2005 werd hij geëerd met de eretoekenning ‘l’Art de Vivre’ voor de promotie van de gastronomische cultuur in Duitsland en vanwege zijn buitengewone prestatie voor het leven. De enige andere personen die met deze onderscheiding zijn erkend, zijn Eckart Witzigmann en Martin Öxle.

Sven Wassmer – Jamtalhütte

Wie de Jamtalhütte in Galtür bezoekt, krijgt een idee hoe de Zwitserse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Sven Wassmer, twee-sterren chef bij hotel-restaurant ‘7132 Silver’ in Vals, is hier de gast-chef. De jonge kok uit de Frick-vallei beïnvloedt sinds 2015 de nieuwe Zwitserse keuken met twee Michelin-sterren en 18 Gault&Millau punten.

Michael Wignall – Almstüberl

In de Almstüberl in Kappl verrast de Engelse Michael Wignall de gasten met zijn gerecht. Sinds 1993 is Wignall bekroond met Michelin-sterren in elke keuken die hij heeft geleid. Zijn overstap van The Latymer naar Gidleigh Park in Chagford werd beloond met twee Michelin-sterren in 2016. In 2017 ontving hij – ongeëvenaard in de 61-jarige geschiedenis van de Engelse AA-awards – vijf Rozetten voor zijn kookkunsten.

Sterren-kok Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten tijdens de Culinaire Jacobsweg. Sieberer is een van de meest innovatieve kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in de twee restaurants van 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.