Dit wordt de GLOW Eindhoven 2018 route

Van 10 t/m 17 november 2018 verandert Eindhoven voor de 13e keer in één grote openluchtmuseum van lichtkunst met projecten van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland én jong talent. Bij GLOW Eindhoven ligt namelijk de nadruk op innovatie en talentontwikkeling. De projecten, dit jaar gelabeld in vier categorieën, zijn met elkaar verbonden middels een gratis te bezoeken looproute door de stad. Het thema van 2018 is ‘Shadows & Light’.

De route bedraagt gemiddeld 5 km en loopt door het centrum van Eindhoven. Een kortere route dan voorgaande jaren om zo meer beleving te creëren. Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten; innovatieve en unieke projecten, werk van jonge talenten, duurzame projecten die awareness creëren en een aantal grote highlights. De projecten, in de verschillende categorieën, worden straks op de route gelabeld aangegeven met specifieke naam en kleur.

 

 

Highlights

Vanuit de samenwerking met het lichtfestival in Nanjing komt er een Chinees lichtkunstproject op het Victoriapark. Een co-productie van GLOW en Chinese lichtkunstenaars van het ‘Qinhuai Lantern Festival’. Op deze locatie wordt ook een GLOW horeca spot opgezet die aansluit bij het werk.
Een uniek innovatief project is de GLOW Bot. De eerste ‘chatbot’ met karakter die spraaksturing, design, licht, beweging en kunstmatige intelligentie combineert op een vermakelijke en speelse manier. Bezoekers van GLOW ontmoeten de ‘chatbot’ op de route. Men kan er tegen praten, mee lachen en zich verbazen over zijn uiterlijk en vorm. Een intelligent stukje kunstwerk, gebouwd van flexibele LED schermen.

De Catharinakerk wordt dit jaar opgelicht door een projectie van de internationaal befaamde groep Ocubo uit Portugal.

 

 

Thema: Shadows & Light

Bezongen door Joni Mitchell in het nummer “Shadows and light”. Geen licht zonder schaduw, geen afbeelding zonder inhoud. Met dit thema gaat GLOW 2018 op zoek naar dualiteit en contrast. In de praktijk gaat het niet alleen om de ultieme tegenstelling van zwart en wit, maar ook om veel en weinig, voor en achter, binnen en buiten, sober en uitbundig… licht en schaduw. Het thema is meegegeven aan de kunstenaars die deze op eigen wijze zullen meenemen in het werk.

GLOW Run

We sluiten GLOW 2018 af met de GLOW Run op zaterdag 17 november langs de lichtkunstprojecten. Deze ‘fun’ run wordt voor de 4e maal georganiseerd, in samenwerking met Thinc ahead. Deelnemers gaan rennend over het GLOW parcours in het decor van de lichtkunstwerken van GLOW. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Routeomschrijving

De start is bij Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein. Dan loopt men met de klok mee richting The student Hotel, De Groene Toren, Effenaar, langs de Dommel, Klooster Mariënhagen, Paterskerk vervolgens richting Pullman Hotel. De weg vervolgt via Karel Vermeerenplantsoen over de Smalle Haven naar het Stadhuisplein, Catharinakerk, door de Heuvel Eindhoven, Markt, 18 Septemberplein, de Lichttoren en Victoriapark die opgelicht wordt door Chinese lichtkunst uit Nanjing. Dan langs het Philips Stadion waar dit jaar weer een Lichtshow te zien zal zijn. En via het Stroomhuisje, fietstunnel, Beursgebouw weer terug op het Stationsplein, het beginpunt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.