Geboortedag van Rembrandt wordt gevierd met nieuw cultuurfestival

Leiden staat zondag 15 juli in het teken van reizen en thuiskomen tijdens het Young Rembrandt Festival. Op de geboortedag van Leidens beroemdste zoon Rembrandt van Rijn vindt er vanaf 13.00 uur op Het Cultuurplein aan de Lammermarkt een afwisselend programma plaats voor jong en oud. Van verhalen van Het Verteltheater over Griekse helden tot een speurtocht in het Singelpark, van muziekoptredens van diverse singer-songwriters tot de spectaculaire openluchtvoorstelling Odyssee van Theater Gajes.

Duik in Griekse mythes

In Molen De Valk kunnen kinderen (6+) vanaf 13.00 uur luisteren naar verschillende verhalen van Het Verteltheater over Griekse helden. Kinderen (8+) die liever zelf op avontuur gaan, kunnen in het aangrenzende Singelpark meer leren tijdens een speurtocht over Griekse mythen. Wie alle vragen en opdrachten ontrafeld heeft, wordt uiteindelijk de held van de dag! Singelpark neemt volwassenen en kinderen mee op een sensorische reis door de geschiedenis van de Lammermarkt, die letterlijk in geuren en kleuren wordt verteld.

 

 

Singer-songwriters en flitscollege

In aanloop naar de openlucht voorstelling van Theater Gajes kunnen bezoekers op het terras van Molen De Valk eind van de middag genieten van diverse singer- songwriters, zoals Willow Mae, Adelle Nqeto, Hillbilly Hayride en Melle de Boer. Ruurd Halbertsma, conservator van Rijksmuseum van Oudheden, geeft voorafgaand aan de voorstelling van Theater Gajes een flitscollege over het klassieke verhaal van Odysseus.

 

 

Theater Gajes speelt Odyssee

Het dynamische buitentheater van Theater Gajes verbindt spektakel met een goed verhaal, rauwe beelden, poëzie en muzikaliteit. De voorstelling vertelt het verhaal van de held Odyssee en zijn reis terug naar huis. Tijdens zijn reis sneuvelen bemanningsleden en loopt zijn schip steeds meer schade op. Met de hulp van zijn goddelijke gids Athena overleeft hij de verwoestende krachten van de god van de zee Poseidon. Als het Odysseus, na een bezoek aan de onderwereld, lukt om al zijn strijd en listigheid te laten vallen kan hij eindelijk thuiskomen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.