6 hemelse overnachtingen bij Lake Malawi

Als je kiest voor een vakantie naar Malawi mag je jezelf gelukkig prijzen. Niet alleen door het magische Lake Malawi, de vriendelijke bevolking, adembenemende vergezichten, indrukwekkend wildlife en de bijzondere natuur. Ook de accommodaties waar je kan overnachten zijn helemaal niet mis. Sterker nog: dit wil je. Wij laten je graag kennis maken met zes van deze pareltjes.

Blue Zebra Lodge

Altijd al eens op een afgelegen eiland hebben willen overnachten? En waar je alleen per speedboat naartoe gevaren wordt. Blue Zebra Lodge is dan dé plek. De luxe tenten en de gastronomie staan er op hoog niveau. Geniet van alle luxe en comfort, een Malawian Gin Tonic op je privéveranda met uitzicht over het uitgestrekte meer. Niet alleen sta je onwijs dicht bij de ongerepte natuur, ook is het de perfecte locatie om te kayakken, kanoën, zwemmen, snorkelen of voor een heuse sundowner boottocht.

 

 

The Makokola Retreat

Makokola Retreat is het perfecte toevluchtsoord voor de veeleisende vakantieganger die vooral tot rust wil komen. Het is fraai gelegen aan de zuidelijke oevers van Lake Malawi. De stijlvolle ruime strandvilla’s zijn ingericht in een moderne Afrikaanse stijl. Omringd door weelderige groene tuinen en een 600 meter breed zandstrand is dit resort een echte droombestemming. Bekend ook om de uitstekende keuken en geweldige persoonlijke service.

 

 

Sunbird Nkopola

Langs de zuidoever van het meer, aan de voet van het pittoreske vissersdorp Nkopola, ligt dit prachtige resort. Sunbird Nkopola ligt ingeklemd tussen overvloedige tropische vegetatie en het glinsterende kristalheldere water. Genieten van ultiem comfort in een waanzinnige omgeving is hier gegarandeerd. Overnacht in één van de slechts 55 kamers en barbecue een visje op de grill terwijl je geniet van een magisch uitzicht over het meer. Als de kleuren van de zonsondergang langzaam vervagen en je omhoog kijkt, dan ontdek je waarom het ook wel ‘lake of stars’ wordt genoemd.

Pumulani

Deze kleinschalige en luxe lodge is aan de zuidpunt van het schitterende meer gesitueerd tussen de groene heuvels. De tien villa’s, gelegen op de oevers van Lake Malawi, bieden een prachtig uitzicht. Vanaf het terras kijk je uit over het meer en geniet je ’s ochtends van de opkomende zon. De perfecte plek om je helemaal op te laden. Wil je toch iets ondernemen, dan is er aan activiteiten ook geen gebrek. Naast dat je je kan uitleven op het water met een speedboat of kano, kan je in de omgeving van de lodge ook heerlijk wandelen of pak je zelfs de fiets.

Mumbo Island Lodge

Voor de snorkel- of duikliefhebber is deze lodge een echte aanrader. Het groene en rotsachtige eiland is te bereiken met een boottransfer vanuit Cape Maclear. De accommodatie bestaat uit slechts zes smaakvol ingerichte tenten met eigen terras of veranda en waar maximaal 14 gasten kunnen verblijven. Dé plek om te genieten van het het kristalheldere meer, waar zo’n 1000 verschillende soorten kleurrijke vissen zich graag laten zien. Geen waterrat? Ook voor de vogelliefhebber is dit de perfecte spotlocatie.

Kaya Mawa

Zonder twijfel een van de meest romantische bestemmingen in Afrika is Kaya Mawa, gelegen op het rotsachtige Likoma Island. Een verborgen parel en perfect voor honeymooners. Het eiland is een oase van rust en je kunt hier genieten van volop privacy. De lodge wordt omringd door baobabs en mangobomen, prachtige watervallen en idyllische zandstranden. Alle kamers en privéhuizen van de lodge zijn verschillend qua grootte, inrichting en ligging. Ook kan je tijdens je verblijf genieten van voortreffelijke maaltijden. Niet voor niets heeft Kaya Mawa de ‘beste safari cuisine’-award in de wacht gesleept. Verrassend, vers en zeer smakelijk.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.