Luca Spano, de jongste chartervaartschipper van Nederland

Als jochie van zeven stond hij achter het roer van de viermast Barkentijn Summertime. Hij had de avond van zijn leven. Nu, dertien jaar later, is hij eigenaar van de Hester en de jongste chartervaartschipper van Nederland. “Deze jonge ondernemer is een mooie aanvulling op onze vloot” vertelt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR enthousiast. “Gastvrijheid zit in zijn DNA. Hij heeft een nieuwe frisse kijk op de branche. Spreekt andere doelgroepen aan en het is gewoon een leuke jongen. Ik hoop dat er meer geïnspireerde jonge ondernemers volgen!”

Droombaan: werken, fun en passie in één

Luca komt oorspronkelijk uit IJsselmuiden. Zag dagelijks schepen komen en gaan. Droomde van zeilen op een groot schip. Nu heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt. “Dit is zo vet” vertelt hij enthousiast. Na de positieve reacties op zijn matrozentijd haalde hij op advies van collega-schippers de benodigde papieren, regelde de financiering en ging op zoek naar het schip van zijn wensen. Sinds mei dit jaar is Luca de trotse eigenaar van de veertig meter lange tweemast Klipper Hester.

 

 

Zijn missie: iedereen een onvergetelijke tocht bezorgen

Het leukste vind hij het om de verwachtingen van de groep te overtreffen. Aan het begin van elke tocht inventariseert hij de wensen, kijkt samen met de gasten naar het weer, de kaarten en bespreekt de vele mogelijkheden: een mooie zeiltocht, bezoek aan een historische stad aan het IJsselmeer of ankeren. Groepen, of het nu gaat om schoolgroepen, families of bedrijven, willen niet de hele dag varen, maar ook fun, iets leuks doen in een stad, op het water of liedjes zingen bij een zelfgebouwd kampvuur op een afgelegen ankerplek. Hij weet alle plekjes moeiteloos te vinden. Pas als de gasten met een big smile en een koffer vol herinneringen van boord stappen, is zijn missie geslaagd.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.