Oenotoerisme, een groeiende tak van sport

Met een grensoverschrijdend project van de Europese coöperatie ALCOTRA slaan onder andere de Franse regio Savoie Mont Blanc en de buurtregio’s van Italië, de handen ineen voor het op de kaart zetten van de wijnroute Route des Vignobles Alpins.

Voor de Franse regio geldt dat de wijnproductie behoort tot het DNA van de bestemming en met de promotie van de route wil zij het oenotoerisme (wijntoerisme) in de regio nog extra stimuleren. Ook deze zomer wordt er dan ook extra aandacht geschonken aan de wijnroutes van de regio die niet alleen de wijnhuizen aandoen, maar ook cultureel erfgoed zoals indrukwekkende kastelen in de regio passeren.

 

 

Wijnroutes dwars door de bergen

De grensoverschrijdende wijnroute Route des Vignobles Alpins – een Europees project van de coöperatie ALCOTRA – slingert zich een weg door de beroemde wijngaarden van Chautagne, Seyssel, Frangy et Jongieux en Combe de Savoie, waar Apremont, Le Chignin en la Mondeuse d’Arbin worden geproduceerd. Het wijntoerisme krijgt meer aandacht en daarmee ook festiviteiten zoals het Fascinant Week-end dat van 19 t/m 21 oktober 2018 plaatsvindt. Met muziek en proeverijen wordt de schoonheid van de wijngaarden gevierd. De gebieden in Savoie Mont Blanc hebben het label Vignobles & Découvertes gekregen dat wordt toegekend aan wijnregio’s met een gevarieerd en kwalitatief toeristisch aanbod.

 

 

‘Koninklijk’ bezoek langs de wijnroutes

Met de wijnroutes staan niet alleen de wijngaarden en -huizen in de spotlights, de vele kastelen langs de Franse route geven een bezoek extra ‘cachet’. Op de Route des Vignobles Alpins liggen onder andere Château des Comtes de Challes – een tot hotel omgebouwde middeleeuwse mansion –, het romantische le Château du Bourdeau, Château de la mar met Michelinsterrenrestaurant les Morainières op slechts 5 minuten afstand en Château des Allues waar ‘kasteelheer’ Stéphane zijn gasten verwelkomt voor een koninklijke overnachting en tips geeft voor het bezoeken van lokale wijnhuizen. Ook in de kastelen vinden activiteiten plaats zoals wijnproeverijen en concerten op de binnenplaatsen zoals bij Château de Chambéry tijdens het Estivales en Savoie. Met uitzicht op de wijngaarden zoals bij Château de Miolans zijn dit populaire stops tijdens de smaakvolle route.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.