Een perfecte camping voor vakantie of als tussenstop op de weg naar Zuid-Frankrijk

De door de ANWB erkende camping Aux Rives du Soleil van Nederlandse eigenaren/beheerders, gelegen in de Ain op de grens van de mooie Bourgogne, is een fijne vakantieplek en een ideale tussenstop op Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk. De camping van 8 hectare biedt kampeerplaatsen, nieuwe stacaravans, bungalowtenten, Kabouter Plop familietenten en Coco Sweet tenten. Fietsers, wandelaars en vissers verblijven graag op deze locatie die aan drie kanten is omgeven door water.

Omgeving Camping Aux Rives du Soleil

Aux Rives du Soleil ligt middenin de natuur en is omgeven door uitgestrekte weilanden met een kronkelend riviertje. De rivier de Saône en de heuvels van de Bourgogne vormen eveneens een deel van het uitzicht.

 

 

De vele goedonderhouden fiets- en wandelpaden bieden volop gelegenheid om de bijzondere dorpjes in de omgeving te bezoeken en te genieten van de prachtige vergezichten. Elke week is er op woensdagmorgen een markt in het rustieke dorpje Pont de Vaux. Kastelen, ruïnes, musea en andere aantrekkelijke plaatsen liggen op een steenworp afstand. Wat te denken van Chateau de Cormatin, de middeleeuwse burcht die in de 17e eeuw door Antoine du Blé werd omgebouwd tot kasteel.

 

 

De nabijgelegen stad Beaune, de stad van wijn en cultuur met wijnkelders tot ver onder de straten van de stad. Mâcon in het zuidelijkste puntje van de Bourgogne aan de oever van de Sâone staat bekend om de wijn uit haar streek. Het is een stad met allure, de gekleurde gevels en ronde dakpannen stralen een zuidelijk karakter uit. Lyon met haar door Unesco erkend historisch centrum past beslist ook in dit rijtje. Vanzelfsprekend valt er ook veel te beleven in het grote aantal wijngaarden en wijndorpjes waar de Bourgogne haar bekendheid aan dankt. Het wijnmuseum in Romanèche-Thorins (Hameau Duboeuf) is een bezoekje dan ook meer dan waard.

Restaurant Bouilloux

Op de plek van Aux Rives du Soleil was restaurant Bouilloux al in 1648 gevestigd. In die tijd was het een pleisterplaats voor (handels)reizigers, ontdekkingsreizigers en postkoeriers, maar ook voor vrijbuiters en zwervers. De uitgesleten vloertegels van het restaurant en de sporen van het hakken van het openhaardhout roepen herinneringen op aan de rustieke sfeer van toen. Onlangs kreeg het restaurant een nieuwe keukenbrigade. De gasten spreken hun bewondering uit over de culinaire hoogstandjes die zij op tafel weten te brengen.

Extra informatie over Camping Aux Rives du Soleil

  • Jan en Nympha Jehee, ontwikkelaars en beheerders van de door de ANWB erkende 4.5 sterren camping Parc La Clusure, zijn samen met de Nederlandse beheerders Parcival van Schijndel en Rina Knook eigenaar van camping Aux Rives du Soleil. Dit betekent dat ook deze Franse camping de gastvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt. Wat door veel gasten wordt beaamd.
  • De camping biedt een groot aantal voorzieningen: twee zwembaden, een speelweide, een nieuw sanitairgebouw, dat aan alle wensen van de gasten voldoet, en een restaurant.
  • Parcival en Rina werken samen met medewerkers waarvan velen Nederlands spreken.
  • In de zomer organiseert het animatieteam voor kinderen tot ongeveer 12 jaar een uitgebreid programma.
  • Aux Rives du Soleil is aangesloten bij de marketing organisatie BestCamp. Deze organisatie bestaat uit twintig 4 sterren campings in Nederland, België en Frankrijk.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.