Nieuw: pop-up hotels in 11 Zwitserse steden

Slapen in een kasteeltoren, boothuis, vissershut of op een historisch schip: wie Zwitserse steden als Basel, Bern, Luzern of Bellinzona op een unieke manier wil beleven, overnacht tussen juni en begin september 2018 in een van de elf nieuwe pop-up hotels. De check-in, check-out en het ontbijt worden verzorgd door een hotel in de buurt. De kamerprijzen variëren van 150 tot 400 Zwitserse frank per nacht, inclusief ontbijt.

zurich-zwitserland

Basel: in een vissershutje aan de Rijn

Normaal gesproken zijn de zogeheten “Fischergalgen” aan de oever van de Rijn in Basel privébezit en dus niet openbaar toegankelijk. Deze zomer kunnen gasten echter overnachten in een van deze visserhutjes van 14 vierkante meter, met een vrij uitzicht op de rivier. De kamer is bewust eenvoudig gehouden – zo beschikt het hutje niet over elektriciteit of stromend water. Alle voorzieningen zijn te vinden in de naaste omgeving. En als de gasten dat willen, laat een ervaren visser hen zien hoe ze met de “galgen” vissen vangen in de Rijn.

 

 

Luzern: verborgen boothuis aan het meer

Seehotel Kastanienbaum in Luzern opent zijn eigen boothuis voor exclusieve overnachtingen. Na het inchecken brengt de kapitein zijn gasten naar hun schuilplaats aan het Vierwoudstedenmeer. Desgewenst verwent een butler hen ‘s avonds met een romantische barbecue. In de ochtend wordt een uitgebreid ontbijt op het privéterras geserveerd, totdat de kapitein de gasten weer terugbrengt in de realiteit.

 

 

Bellinzona: in een kasteeltoren

De drie burchten van Bellinzona controleerden sinds de 15e eeuw als verdedigingswerken de toegangswegen tot de alpenpassen. Tegenwoordig staan Castelgrande, Castello di Montebello en Castello di Sasso Corbaro op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het pop-up hotel bevindt zich in een van de kasteeltorens. De torenkamer is ingericht door een lokale architect en vormt een harmonische verbinding van de historie van de kastelen met modern design. Het uitzicht op het historische centrum en de kastelen van Bellinzona is adembenemend.

Bern: in een tolhuisje op de brug

Tot 1 mei 1853 moesten handelaren en kooplieden bij het tolhuisje op de Nydeggbrücke op hun waren een toeslag betalen om de binnenstad van Bern te bereiken over de Aare. Deze zomer kunnen gasten overnachten in het monumentale gebouw, dat een uniek uitzicht biedt over de stad en de rivier. Het pop-up hotel bestaat uit een dubbele suite met twee badkamers, recreatieruimte en volledig ingerichte kookhoek.

Schaffhausen: op een historisch motorschip

Overnachten op een eigen schip en de stad Schaffhausen verkennen. Vanuit de havenwijk kunnen hotelgasten allerlei verkenningstochten ondernemen door de historische “erkerstad”. Of gewoon genieten van de exclusieve sfeer op het scheepshotel en de Rijn en de nautische sfeer vanuit de “hotelkamer” beleven. De hangstoel op het achterdek van het historische motorschip is de ideale plek om heerlijk te luieren.

Solothurn: in de vroegere torenwachterskamer

De Krummturm van Solothurn, het oudste bouwwerk van Solothurn dat nog in zijn oorspronkelijke staat is, voelt zoals een sprookje. Vanwege het vijfhoekige basisplan lijkt het dak van de verdedigingstoren uit de 14de eeuw vanuit de meeste gezichtspunten krom te zijn. Hotelgasten overnachten in de vroegere torenwachterskamer en wanen zich Rapunzel of prins Valiant maar dan wel met wat meer comfort.

Zürich: in de trendy Milchbar

Overnachten in het kleinste hotel van Zürich, in het hart van de stad. Boven de trendy Milchbar heeft kunstenaar Max Zuber een bewoonbaar kunstwerk gecreëerd. Hotelgasten genieten van de wisselwerking tussen de kleurrijke schildering en de spiegelwand, onder het genot van een glas champagne. Het pop-up hotel bevindt zich vlakbij de oude stad, de Limmatrivier en het meer van Zürich waar het heerlijk flaneren is.

Baden: in een voormalige gevangeniscel

De historische stadstoren uit de 15de eeuw is het herkenningsteken van de stad Baden. Het 56 meter hoge vestingswerk maakte oorspronkelijk deel uit van de noordelijke stadstoren. Gasten kunnen er overnachten in een originele gevangeniscel, die nog tot 1984 in gebruik was. Maar geen nood: ze kunnen naar hartenlust in en uit lopen en de oude stad van Baden verkennen.

Lausanne: glazen paviljoen in het hotelpark

Een bed met uitzicht op de sterrenhemel en een privéterras met een panorama van het Meer van Genève tot de Alpen. In het glazen paviljoen midden in het hotelpark van het vijfsterren Beau-Rivage Palace in Lausanne lopen het traditionele en het moderne door elkaar. Op deze locatie zochten kunstenaars hun inspiratie, werden staatsverdragen gesloten en vonden koninklijke families en andere prominenten rust en discretie. Zonder televisie, wifi of andere afleiding genieten de gasten hier deze zomer van romantiek en tijd voor zichzelf.

Vevey: in een oude balzaal vol kunst

Overnachten in een balzaal uit de periode van de eeuwwisseling te midden van een selecte collectie cosmetica, delicatessen, foto’s, speelgoed, mode, kunstvoorwerpen en planten. Onder een artistiek glazen dak presenteert de Boutique Bravo! over een oppervlak van 400 vierkante meter zowel creativiteit en knowhow, alsmede kwaliteit en Zwitsers design.

St. Gallen: torenkamer van het Einstein Hotel

De torenkamer van het Einstein Hotel biedt een adembenemend uitzicht over de stad St. Gallen en herinnert aan de turbulente geschiedenis. De kamer werd vormgegeven in navolging van de Groene Toren, die als stadspoort en later ook als gevangenis dienstdeed. Het Einstein Hotel werd gebouwd in 1830. In 1836 werd de Groene Toren afgebroken om in 2009 weer tot leven te worden gewekt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.