Zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen haalt het strand naar de stad

Deze zomer haalt het Haags Historisch Museum het strand naar de stad met de familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen. Van 30 juni tot en met 11 november neemt het museum zijn bezoekers mee op reis door de geschiedenis van de populaire badplaats. De expositie is onderdeel van het themajaar Feest aan Zee, waarmee Den Haag het 200-jarige bestaan van Scheveningen als badplaats viert.

In de familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen beleeft de bezoeker een compleet zomers dagje uit op Scheveningen: van een plekje zoeken op het strand tot flaneren op de boulevard. De tentoonstelling zit vol doe-activiteiten voor jong en oud: maak de View-Master quiz, verstuur een ouderwetse ansichtkaart en ga op de foto in badkleding van vroeger.

 

 

Van historische badmode tot familiekiekjes op Scheveningen

Bijzondere collectiestukken en bruiklenen tonen op speelse wijze hoe Scheveningen zich ontwikkelde tot de populaire badplaats die het nu is. “Zo laten we badmode zien van ontwerper Louis Réard, de uitvinder van de bikini, en een strandpyjama uit de collectie van Gemeentemuseum Den Haag”, vertelt gastconservator Saskia Kuus. “Schilderijen, foto’s en ansichtkaarten geven een inkijkje in het Scheveningen van weleer, toen badgasten met een koets de zee in werden gereden en er nog struisvogels op de boulevard liepen”. Ook toont het museum een selectie familiefoto’s naar aanleiding van een oproep aan het publiek, die inmiddels al ruim tweehonderd inzendingen heeft opgeleverd.

 

 

Feestelijke opening, workshops en rondleidingen

Tijdens de tentoonstelling organiseert het museum activiteiten voor de hele familie, zoals gezinsrondleidingen en kinderworkshops. Op zaterdag 30 juni vierde het Haags Historisch Museum de opening van Groeten uit Scheveningen met een feestelijke familiedag. Die dag was het museum gratis toegankelijk en zijn er onder meer rondleidingen, flitslezingen, workshops en een Photobooth met historische badmode.

Feest aan Zee

Deze tentoonstelling is onderdeel van het themajaar Feest aan Zee en de collectieve cultuurcampagne Cultuur aan Zee. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers daarom een zee aan festiviteiten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.