10 jaar Kunstzomer Leiestreek

Van 3 juni tot 30 september tonen hedendaagse kunstenaars tijdens de Kunstzomer Leiestreek hun werk op diverse locaties in de Leiestreek. Dit jaar is de Kunstzomer toe aan de 10e editie en voor deze jubileumversie wordt uitgepakt met een aantal unieke werken op bijzondere locaties en met bijkomende activiteiten.

10 jaar Kunstzomer Leiestreek

Van 3 juni tot 30 september tonen een 50-tal hedendaagse kunstenaars tijdens de Kunstzomer Leiestreek hun werk op 31 locaties in 9 gemeenten in de Leiestreek. De Kunstzomer Leiestreek is een samenwerking tussen Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen.

 

 

Dit jaar is de Kunstzomer toe aan de 10e editie en voor deze jubileumversie wordt uitgepakt met een aantal unieke werken op bijzondere locaties en met bijkomende activiteiten. Naast Avelgem nemen ook Dentergem, Harelbeke, Moorslede, Nazareth, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem deel.

 

 

De locaties spreken voor zich. We pikken er enkele voorbeelden uit.
De Kunstzomer gaat van start in Transfo Zwevegem, de vroegere elektriciteitscentrale die nu omgevormd is tot een multifunctionele aantrekkingspool.
Daarna gaat het naar Moorslede, waar onder meer een cartoonfestival met werk van Nikola Hendrickx te zien is in de bibliotheek.
In Spiere-Helkijn speken twee van de locaties extra tot de verbeelding. De Kunstzomer wordt er gecombineerd met een bijkomende tentoonstelling van oude koetsen op het binnenplein van de oude brouwerij D’Helchin. Het oud zwembad van Spiere is deze zomer de locatie voor ‘Corpus at the pool’, een kunstproject van Carlos Caluwier.
In Avelgem zie je onder meer werk van natuurfotograaf Tom Linster in de kunstkerk van Bossuit.
Ook de Oost-Vlaamse Leiestreek is vertegenwoordigd. In de Sint-Amanduskerk van Eke in Nazareth kan je een reeks schilderijen en portretten uit de Eerste Wereldoorlog bekijken.
In Waregem is Goed Ten Nieuwenhove een vermelding waard. Stadsgidsen geven gratis rondleidingen op deze beschermde historische site, die ook dienst doet als thuisbasis voor Brouwerij ’t Gaverhopke en diens brasserie.
In Dentergem kunnen bezoekers kunst combineren met een flinke wandeling in provinciedomein Baliekouter.
Het André Demedtshuis is in Wielsbeke de ‘place to be’. Nakaarten over het moois dat je hier gezien hebt, doe je op het zomerterras aan een oude Leiearm.
De Kunstzomer Leiestreek sluit dit jaar af in Harelbeke. Hier krijgen bezoekers de gelegenheid om een uniek bezoek te brengen aan het Augustinessenklooster.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.