6 verrassende Franse evenementen

Grandioze shows, openluchtvoorstellingen, volksfeesten, markten vol lekkernijen, optredens, straattheater, festivals. De Noord-Franse departementen Champagne-Ardenne, Elzas en Lotharingen staan er deze zomer bol van.

1. Constellations in Metz

Met ‘Constellations’ trakteert Metz haar gasten op een unieke belevenis. Voor het 2e jaar op rij worden digitale kunst en cultureel erfgoed in niet minder dan 400 evenementen gepresenteerd. Een van de hoogtepunten is Lux Animae (het licht van de ziel). In deze een monumentale videomapping van kunstenaar Yann Nguema (ook bekend van het Lichtfeest van Lyon) wordt de hele gevel van de gotische kathedraal Saint-Etienne van Metz verfraait. De creaties zijn dit jaar te zien van 28 juni tot 16 september, met live shows in de hele stad, met exposities en nieuwe kunst- en erfgoedroutes.

 

 

2. Colmar International Festival.

Muziekliefhebbers, vooral die van klassieke pianomuziek, halen tussen 4 en 14 juli hun hart op in Colmar in de Elzas. Virtuoos Evgeny Kissin, wereldwijd geroemd om zijn diepte, poëzie en muzikale interpretaties, is een ware kunstenaar op de piano. Hij staat op ’s werelds toonaangevende podia, speelt met ’s werelds beste dirigenten en verdiende tal van onderscheidingen. Van de zomer speelt hij 10 dagen lang in het pittoreske en zeer bezienswaardige stadje Colmar.

 

 

3. Wijnfestivals te kust en te keur

Zeg je wijn dan denk je Elzas. Zoals elk jaar staan voorjaar en zomer er in het teken van wijn en wijnfestivals. Proeven, ontdekken, keuren, vergelijken en genieten. Het aardige is dat dit in de Elzas vaak gepaard gaat met volksdansen, concerten of tentoonstellingen. Ontdek wijngaarden en wijnroutes per auto, motor of fiets, droom weg in pittoreske dorpjes en voel je de spreekwoordelijke koning in Frankrijk.

4. Charles de Gaulle sound & light show.

Een staatsman met hoofdletter. Invloedrijk in Frankrijk en ver daarbuiten; Charles de Gaulle. In Colombey-les-deux-églises, waar hij stierf en werd begraven, wordt de hele zomer op donderdag t/m zondag de historie van het Frankrijk van De Gaulle op indrukwekkende wijze op de gevel van het monumentale “Cross of Lorraine” geprojecteerd. Direct na het invallen van de duisternis word je in een 3D-film meegevoerd in de geschiedenis.

5. Terug naar de riddertijd in Château Fort de Sedan.

In een van de mooiste kastelen van Europa ga je deze zomer terug in de tijd. Geniet van een wervelende audiovisuele middagshow. Beleef de 15e eeuw en ervaar de strijd tussen de prinsenbroers Robert en Guillaume van la Marck. Of geniet er in de avond van een heuse fakkeltocht door het prachtige middeleeuwse kasteel. Laat je onderdompelen in de mystiek van duisternis, fonkelende fakkels en het spel van schaduwen en geluiden.

6. Rendez-vous Place Stanislas in Nancy

Elke zomeravond geeft dit prachtige UNESCO-erfgoedplein tijdens ‘Rendez-vous Place Stanislas’ een nieuwe kijk op de geschiedenis van Lorraine. Jaarlijks wordt een kwart van de inhoud van deze fantastische metamorfose vernieuwd, dus ook een aanrader als je het al eens bewonderd hebt. Deze zomer nodigt Stanislas Leszczynski bezoekers uit voor een op kunst, natuur en industrie geïnspireerd stuk. Met een knipoog naar de expositie ‘De School van Nancy, art nouveau en kunstindustrie’ in het Museum voor Schone Kunsten. De show loopt van 16 juni tot 16 september 2018.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.