Wandelen en fietsen in de Algarve nu nóg makkelijker dankzij nieuwe website

Het Algarve Tourism Bureau lanceerde onlangs een website speciaal gericht op wandelen en fietsen in de Algarve. Dit maakt het voor geïnteresseerden in één keer een stuk makkelijker om een route door de Zuid-Portugese regio te plannen. De website geeft wandelaars en fietsers uitgebreide informatie over het gevarieerde aanbod aan routes in de Algarve; hierbij komen zowel de natuur als de historische dorpjes aan bod.

Elke route is gecategoriseerd op moeilijkheidsgraad en lengte, daarnaast vind je informatie over de diverse landschappen en dorpen die je op de route tegenkomt. Wil je liever op pad met een gids? Ook geen probleem, want op de website vind je een lijst met georganiseerde tours die aan alle wensen voldoen. Meer weten over handige gadgets en welke kleding je het beste kunt dragen tijdens een fiets- of wandeltocht? Op de website vind je alle tips en tricks voor een zo comfortabel mogelijke tocht.

 

 

Via Algarviana

Één van de vele routes die niet gemist mogen worden is de bekende Via Algarviana. De 300 kilometerlange route loopt van oost tot west en doorkruist de hele regio. De populaire tocht voert actievelingen langs drie verschillende soorten landschappen; de route start bij Alcoutim en loopt dan langs het bergachtige Serra. Hierna volgt een vlak stuk platteland bij Barrocal en uiteindelijk is daar de kust bij Kaap St. Vincent, waar het Costa Vicentina Natuurreservaat de Atlantische Oceaan kruist. De route is erg toegankelijk. Daarnaast is het mogelijk om enkel een deel van de route te volgen. Er zijn veertien segmenten van ongeveer 30 kilometer om uit te kiezen.

 

 

Rota Vicentina

Een andere aanrader is de Rota Vicentina, welke bij zowel fietsers als voetgangers erg geliefd is. Geniet van talloze uitzichten over de oceaan, terwijl je de ongerepte westkust van de Algarve ontdekt. Of je nu kiest voor de historische route of de vissersroute; de charme van beide tochten is ongekend.

Ponta Da Atalaia Circuit

Deze route is te vinden tussen Aljezur en Arrifana en ligt op de vissersroute. Het pad brengt bezoekers naar de ruïnes van Ribat en laat sporen zien van de strijd tegen de Moren. Het stuk langs de kust is een absoluut hoogtepunt, niet alleen dankzij de prachtige uitzichten maar ook dankzij de bijzondere flora en fauna. Tijm, rozemarijn en Franse lavendel groeien hier in het wild. Na een mooie wandeling of fietstocht zijn de stranden van Monte Clérigo of Ponta Atalaia de perfecte spot om bij te komen.

Geïnteresseerd in het cultureel erfgoed van Portugal hebt? Maak dan een wandeling of fietstocht naar Bordeira. Het pad loopt door het sprookjesachtige dennenbos van Bordalete en eindigt bij het strand van Bordeira. Een ander hoogtepunt op de route is het strand Carrapateira, bekend vanwege het spectaculaire uitzicht over de duinen.

Andere routes die zeker ook zeker niet gemist mogen worden zijn; de Grande Rota de Guadiana, een pad vanaf Vila Real de Santo António naar Alcoutim langs de rivier. Hier krijg je de kans om het kasteel Castro Marim te bewonderen. Wandel of fiets ook een stuk langs de Ecovia do Litoral, en ontdek de geheimen van de Algarviaanse kust.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.