Jongeren hebben het meeste spijt van gemiste kansen om te reizen

Of je nu zit te dagdromen over die verre vakantie die je had kunnen boeken, of die roadtrip die je had moeten maken, onderzoek van Booking.com en ili laat zien dat wereldwijd maar liefst 71% van de reizigers spijt had van een niet gemaakte reis.

Booking.com, de wereldleider in het verbinden van reizigers aan de grootste keuze uit ongelooflijke plekken om te verblijven, heeft in samenwerking met ili, ‘s werelds snelste offline vertaalapparaat, wereldwijd 20.500 reizigers ondervraagd. In dit onderzoek zijn dit de meest gehoorde zaken waarvan men spijt heeft:

  • ik had vaker willen reizen (46%)
  • ik had meer willen reizen toen ik jonger was (35%)
  • ik had meer willen zien van de bezochte landen (29%)
  • ik had naar meer afgelegen bestemmingen willen gaan (25%)
  • ik had avontuurlijker willen reizen (25%)

 

 

Generatie Z heeft het meeste spijt: ruim een derde (35%) had avontuurlijker willen zijn en drie op de tien (29%) had naar meer afgelegen bestemmingen willen gaan. Het is niet verrassend dat 32% van de selfie-generatie (18 tot 24 jaar oud) graag meer foto’s had willen maken als aandenken aan hun trip. Dit percentage lag voor de gehele groep respondenten op 23%.

 

 

Ondanks spijtgevoelens van een niet gemaakte reis geeft meer dan de helft van de ondervraagde reizigers (53%) aan dat ze hun zorgen over een nieuwe bestemming achter zich hebben gelaten en er toch naartoe zijn gegaan. Vooral Generatie Z vaart met volle kracht vooruit om haar angsten te overwinnen: bijna twee derde van de 18- tot 24-jarigen (61%) ging over de streep. De positieve impact hiervan is dat 44% in de toekomst verder durft te reizen, 41% meer vertrouwen heeft in het leven en 40% heeft een gevoel van persoonlijke overwinning. Ook verdiept reizen bestaande relaties en zorgt het voor nieuwe vriendschappen: bijna een derde van de reizigers (30%) werd closer met hun familie en meer dan een kwart (27%) begon op vakantie nieuwe, langdurige vriendschappen.

Voor meer dan de helft van de reizigers (55%) heeft hun vakantie voor belangrijke veranderingen in hun leven gezorgd – dit percentage stijgt zelfs tot 71% voor 18- tot 24-jarigen. Bijna een vijfde (19%) heeft hun doel of passie in het leven gevonden, 17% heeft een grote angst overwonnen en 15% heeft een nieuwe taal geleerd. Reizen kan ons ook fysiek en mentaal goed doen: 46% zegt dat reizen een positieve invloed op hun geestelijke gezondheid heeft gehad en 26% besloot beter voor hun lichaam te gaan zorgen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.