Mulder-tweeling, Ariëns en Kamminga voeren WK-selectie Inline-skaten aan

Bondscoach Frank Fiers heeft vandaag de selectie bekendgemaakt voor het WK Inline-skaten. Dat wordt van 1 t/m 8 juli gehouden in Heerde en Arnhem. De bekendste namen zijn Ronald en Michel Mulder, Crispijn Ariëns en Manon Kamminga.

De complete selectie ziet er als volgt uit.
Mannen
Piste en weg: Michel Mulder, Ronald Mulder, Luc ter Haar, Crispijn Ariëns, Gary Hekman.
Piste: Rick Schipper, Remon Kwant, Kay Schipper.
Weg: Bart Hoolwerf.
Marathon: Casper de Gier, Ingmar Berga.

 

 

Vrouwen
Piste en weg: Bianca Roosenboom, Maya de Jong, Marijke Groenewoud, Elisa Dul, Elsemieke van Maaren.
Weg: Manon Kamminga.
Marathon: Ema de Vries, Gerline Crediet.

 

 

Junioren:
Jongens: Jordy van Workum, Merijn Scheperkamp, Teun de Wit, Janno Botman, Harm Visser.
Meisjes: Anna van den Bos, Bente Kerkhoff, Marit van Beijnum

‘Ik reken op paar medailles’

Bondscoach Frank Fiers heeft veel vertrouwen in de Oranje-selectie die straks in Heerde (piste) en Arnhem (weg) de strijd aanbindt met de sterke internationale concurrentie. “We hebben straks natuurlijk een thuisvoordeel, maar de Zuid-Amerikanen en Aziaten zullen zoals altijd heel sterk zijn”, zegt Fiers.

Hij ziet met name op de marathon (met Ariëns en Hekman) en de one-lap (Ronald en Michel Mulder), kansen op eremetaal. “Dat zijn jongens die bij EK’s en WK’s al medailles en zelfs titels hebben behaald”, aldus Fiers. “Maar de verschillen zijn klein, een wedstrijd kan op duizendsten van een seconde worden beslist. Ik verwacht dat wij zeker een paar medailles gaan pakken. Hoeveel? Dat waag ik niet te voorspellen.”

De Selectiecommissie Inline-skaten heeft het team samengesteld op basis van resultaten bij de onlangs verreden NK’s Baan/Weg en Marathon. Wie tijdens het WK op welk onderdeel aan de start verschijnt, wordt pas kort voor het toernooi beslist.

Programma

Het programma voor het WK Inline-skaten bestaat uit twee blokken. Van 1 t/m 3 juli zijn de wedstrijden op de Vesmaco-piste in Heerde. De senioren werken daar de volgende onderdelen af: 500 meter, 1000 meter, afvalkoers, punten/afvalkoers en 3 km aflossing.

Na een rustdag gaat het toernooi verder op het wegparkoers in Arnhem, waar van 5 t/m 8 juli de volgende onderdelen op het programma staan: one lap, 10 km puntenkoers, 20 km afvalkoers, 100 meter en de marathon (42 km).

Het exacte programma is te vinden op de speciale WK-pagina. Via deze website zijn ook online tickets te bestellen voor de wedstrijden in Heerde. De (weg)wedstrijden in Arnhem zijn gratis te bezoeken.

Eerste keer

Het is voor het eerst in de historie van het Inline-skaten dat het WK in Nederland wordt gehouden. Ronald en Michel Mulder zijn straks niet alleen deelnemers, maar hebben ook de rol van toernooidirecteur.

De voorbereidingen voor het WK zijn in volle gang, ook voor de vele side-events. Zo kunnen op zondag 8 juli in Arnhem recreanten deelnemen aan een toertocht die grotendeels over het officiële WK-parkoers gaat: de Telegraaf Skate Arnhem.

En terwijl de internationale skeelertoppers hun krachten meten op snelheid, doen de acrobaten op wieltjes dat tijdens het WK Freestyle-skaten, van 5 t/m 8 juli in Arnhem.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.