Europa-Park is volgens ANWB-leden het ‘Leukste uitje over de grens’

Onder het toeziend oog van tientallen journalisten en influencers met hun gezinnen ontving Europa-Park afgelopen donderdag de ANWB-award voor ‘Leukste uitje over de grens’. Eind vorig jaar konden leden van de ANWB voor de achtste keer stemmen voor de verkiezing van het ‘Leukste uitje’.

Voor het eerst konden zij dit ook doen in de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. Europa-Park won in de nieuwe categorie de gouden award, vóór Disneyland Parijs (zilver) en Phantasialand (brons).

De verkiezing voor het ‘Leukste uitje’ wordt jaarlijks georganiseerd door ‘het Land van ANWB’, het onderdeel van de ANWB dat zich toelegt op ‘vrije tijd’. Met duizenden ideeën op de site is het dé plek waar iedereen in Nederland terecht kan voor het perfecte dagje, avondje uit of weekendje weg. Veel leden bezoeken de laatste jaren ook attractieparken en dierentuinen over de grens en daarom is besloten bij de verkiezing ook een ‘buitenland’-categorie toe te voegen.

 

 

In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht op het uitje dat ANWB-leden het meest waarderen. In de nieuwe categorie ging de eerste prijs naar het Duitse Europa-Park. Op de tweede plaats eindigde Disneyland Paris in Marne la Vallée in Frankrijk en als derde Phantasialand in Brühl, Duitsland. Bij de vaststelling zijn niet alleen het aantal stemmen bepalend maar ook de scores op de verschillende onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en aanbod). Europa-Park kreeg de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018.

 

 

Jürgen Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park nam de award in ontvangst van Joyce van Scherpenseel van ‘het Land van ANWB’. Hij bedankte iedereen die op Europa-Park heeft gestemd. “Het doet ons deugd te zien dat we met het thema Europa ook voor Nederlanders een aansprekend thema bieden. We zijn trots op deze onderscheiding die we van de leden van de belangrijkste vrijetijdsorganisatie in Nederland mogen ontvangen”.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.