De Belevenisdagen, een lekker lang weekend vol unieke uitstapjes in Duitsland

De EUREGIO in Gronau zet zich al 60 jaar in voor de samenwerking tussen de buurregio’s aan de Nederlands-Duitse grens – óók op toeristisch gebied. Dat moet gevierd worden. Niet met een ambtelijke receptie, maar met een groots cadeau, voor iedereen toegankelijk: 4 dagen vol gastvrije belevenissen. Met fijne kortingen voor Nederlanders die in Duitsland op bezoek komen, en andersom.

Naast economie & arbeidsmarkt, mobiliteit & infrastructuur en onderwijs & maatschappij vormt toerisme & vrije tijd een belangrijk inhoudelijk zwaartepunt in de werkzaamheden van de EUREGIO. Logisch eigenlijk, de oorspronkelijke natuur, het aantrekkelijke landschap en de aanstekelijke, landelijke levenskwaliteit laten zich ook niet tegenhouden door een stippellijn op de landkaart. Waarom zou je er dan voor toeristen twéé gescheiden bestemmingen van maken, met regels en beperkingen? Je hebt vrij en je wilt wat moois zien! Even proeven van een cultuur aan de andere kant van de grens, die nét even aangenaam anders is dan thuis.

 

 

Een kleine greep uit de acties, van donderdag 31 mei tot en met zondag 3 juni, onder het motto ‘Willkommen XL’.

 

 

Ideaal gezinsuitje: samen naar de boerderij uit de Bronstijd in Uelsen. Op je gemak rondkijken hoe ze toen écht leefden, plus allerlei actieve doe-dingen, zoals boogschieten, brood bakken, aardewerk kleien!

Kunst en cultuur? Het Pablo Picasso Museum in Münster maakte speciaal voor dit weekend een Nederlandse audiogids voor de tentoonstelling ‘Picasso – von den Schrecken des Krieges zur Friedenstaube’. Op zondag een workshop voor gezinnen met kinderen.

Techniek! We zijn immers in Duitsland. Groot, groter grootst, terwijl er over de kleinste details is nagedacht: de Meyer Werft in Papenburg maakt enorme, luxe cruiseschepen! Elke dag openbare rondleidingen in het Nederlands.

Stoere, vermakelijke adrenalinekick: crossen door Europa’s grootste offroadpark, Fursten Forest in Fürstenau. Leen een onverwoestbare 4×4, knor gezellig op een quad of een lichte ‘buggy’ tweezitter door de wildernis.

Niet ver, wel erg mooi: fietsen van Enschede naar Gronau. Daarna een hapje eten in het knusse Hofbräuhaus, met live muziek en bier uit eigen brouwerij. Stukje Oktoberfest, maar dan gewoon in het voorjaar. Wel even inschrijven.

Schilderworkshop op het voorname buitenhuis Kolvenburg, Billerbeck. De Nederlandse kunstenares Ria Maris leert je de geheimen van de kleurenpracht van de Braziliaanse graficus Bel Borba. Vooraf inschrijven en vol is vol!

De dierentuin van Nordhorn pakt uit met een spannende tovenaar, gratis rondleidingen van 45 minuten, allemaal in het Nederlands.

Dat is een beetje het idee van Willkommen XL. In Gelderland en Overijssel verwennen ze Duitse gasten op ongeveer dezelfde manier; dan heet het ‘DAS ANDERE HOLLAND’.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit het jubileumprogramma. Het overzicht staat op www.geheimoverdegrens.nl/belevenisdagen en www.das-andere-holland.de/xl-feiertagsprogramm

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.