Haags Historisch Museum zoekt familiefoto’s voor nieuwe tentoonstelling Groeten uit Scheveningen

Voor de nieuwe tentoonstelling Groeten uit Scheveningen is het Haags Historisch Museum op zoek naar familiefoto’s die gemaakt zijn aan het strand of de boulevard van Scheveningen. Het museum roept stadsgenoten op om (oudere of recente) familiekiekjes op Scheveningen digitaal in te sturen tot 15 juni as. Een selectie van de foto’s zal vanaf 30 juni as. te zien zijn in de expositie.

Hendrik Vroom, Strandlandschap bij Scheveningen, rond 1630, olieverf op eiken paneel, 41,4 x 102,3 cm, in het bezit van de Kunsthalle Bremen

Hendrik Vroom, Strandlandschap bij Scheveningen, rond 1630, olieverf op eiken paneel, 41,4 x 102,3 cm, in het bezit van de Kunsthalle Bremen

De zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen (30 juni t/m 11 november 2018) neemt bezoekers mee op reis door de 200-jarige geschiedenis van deze populaire badplaats. Je beleeft een compleet zomers dagje uit op Scheveningen: van een plekje zoeken op het strand tot flaneren op de boulevard. Voor veel mensen is dit een herkenbare en nog altijd onverminderd populaire dagbesteding: een dag naar de kust, samen met familie. Daarom is het Haags Historisch Museum voor deze expositie op zoek naar familiefoto’s op het Scheveningse strand of de boulevard.

 

 

Voorwaarden voor deelname

Foto’s kunnen tot 15 juni 2018 digitaal worden verzonden per e-mail (< 5 MB) of WeTransfer (> 5 MB). Zowel oudere als recentere foto’s zijn van harte welkom. Verder dient de inzending te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Scan in originele afmetingen;
  • JPEG of TIFF, minimaal 150 DPI op het originele formaat;
  • Vermeld wanneer de foto is genomen en wie erop te zien is;
  • Vermeld e-mailadres en telefoonnummer, zodat het museum contact kan opnemen bij vragen en om een uitnodiging te sturen voor de opening van de tentoonstelling.

 

 

Feest aan Zee & Cultuur aan Zee

Precies 200 jaar geleden richtte Jacobus Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op: het begin van de eerste badplaats van Nederland. Het vissersdorp groeide uit tot de populairste badplaats van Nederland. In het kader van themajaar ‘Feest aan Zee’ presenteren de Haagse musea vanaf april 2018 samen het programma ‘Cultuur aan Zee’. Ontdek welke sporen de zee, het strand en de duinen achterlieten en zie in de musea hoe de stad en de zee voor altijd met elkaar zijn verbonden!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.