Comporta is dé ‘verborgen’ strand hotspot van Portugal

Sfeervolle beach restaurants, ‘boho-chic’ winkeltjes, verse vis en cocktails, een relaxte sfeer en een uitgestrekt, paradijselijk zandstrand weg van het massatoerisme: dát is Comporta. Deze ‘verborgen’ Portugese hotspot ligt in de regio de Alentejo op ongeveer een uur rijden vanaf Lissabon, naast het schiereiland Troía.

Niet voor niets werd Comporta door Harper’s Bazaar uitgeroepen als een van de honeymoonbestemmingen voor 2018 en is de plaats zeer geliefd bij beroemdheden zoals Madonna, Christian Louboutin en ‘newly weds’ Alicia Vikander en Michael Fassbender.

Comporta Beach: relaxed en puur

De grootste troef van Comporta is het 12-km lange zandstrand dat volgens sommigen behoort tot de mooiste stranden van Europa. Hier vind je geen hoogbouw en massatoerisme maar eenvoudige vissershuisjes en beachvilla’s die goed passen in de natuurlijke omgeving. Ook beroemdheden zoals Madonna, Alicia Vikander en Michael Fassbender, José Mourinho, Prinses Caroline van Monaco, Carla Bruni, Philippe Starck en Christian Louboutin komen hier graag vanwege de ongerepte kust en rustige stranden, de ‘boho-chique’ winkeltjes en de relaxte strandtenten waar je samen met de locals geniet van verse vis, goede wijnen en cocktails.

 

Lees ook dit artikel: De onontdekte parels van Portugal

 

Overal in de Alentejo staan de menukaarten vol met gezonde en pure producten, zo ook in Comporta. De lokale restaurants serveren vooral visgerechten en zeevruchten, de keuken is er eenvoudig maar heel goed.

 

 

De kustplaats wordt vaak vergeleken met Ibiza of Saint-Tropez maar met als grote verschil dat het er nog ongerept en rustig is. Alle reden voor het Amerikaanse magazine Harper’s Bazaar om Comporta op te nemen in hun ‘Top 18 Honeymoon Destinations 2018’.

Comporta: authentieke dorpjes tussen de rijstvelden

Vakantiegangers die op zoek zijn naar een relaxte, rustige strandbestemming komen in Comporta en het schiereiland Troía aan hun trekken. Maar er is meer dan het strand alleen: Comporta bestaat zowel uit het oude, gelijknamige vissersdorp als uit de regio eromheen – inclusief de plaatsjes Pego, Carvalhal, Brejos, Torre, Possanco, Carrasqueira – en ademt rust en authenticiteit. Vanuit Comporta breng je gemakkelijk een bezoek aan de omliggende rijstvelden of ontdek je het schiereiland per fiets of – net zoals Madonna – te paard. Wist je dat je er tijdens een boottocht dolfijnen kunt spotten?

De beste ‘geheime’ stranden van Portugal

Naast Comporta en omgeving zijn de stranden Aberta Nova, Carvalhal en Pego het ontdekken waard. Ook hier geen hoogbouw, ‘glamour’ of massatoerisme, maar ‘geheime’ plekjes met hier en daar een strandbar. De kust van de Alentejo is dé bestemming bij uitstek voor mensen die in alle rust willen genieten van hun strandvakantie. Condé Nast Traveller tipte deze regio dan ook terecht als “Portugal’s best secret beach spots”.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.