Feest aan Zee presenteert van 18 t/m 21 mei Open Dagen van Sportstad aan Zee

In het Pinksterweekend, van 18 t/m 21 mei, kunnen bezoekers bij de Open Dagen van Sportstad aan Zee kennismaken met ruim twintig bijzondere strand-, water- en urban sporten. Tegelijkertijd gaan topatleten de strijd met elkaar aan bij het Pro Freestyle Event en de North Sea Regatta en wordt er afgetrapt met het World Record Yoga on the Beach.

Dit sportieve evenement bij het Scheveningse Noorderstrand – van The Hague Beach Stadium tot aan de vuurtoren – is onderdeel van het succesvolle themajaar Feest aan Zee, waarmee Den Haag tweehonderd jaar badcultuur viert.

 

 

Beachsporten

Op het strand zijn diverse uitdagende sporten te beoefenen. Doe bijvoorbeeld mee aan een Beach Bootcamp onder begeleiding van een personal trainer. Trainingsattributen zoals klimtouwen, power sleds, kettlebells en zandzakken dagen daarbij verschillende spiergroepen uit. Nieuw is Archery Attack, een spannend spel dat paintball, trefbal en handboogschieten combineert.

 

 

Urban sporten

Scheveningen is de perfecte plek om te leren skateboarden. De boulevard biedt veel ruimte om op een longboard te cruisen, bochten te perfectioneren en het remmen te oefenen. In de miniramp op het strand kun je tricks oefenen. Nog nooit op een board gestaan? Geef je dan op voor een beginnersles, leer jezelf een goede basis aan en enjoy the ride.

Watersporten

Surfen wordt steeds populairder en Scheveningen is de beste spot om deze fantastische sport te beoefenen. Tijdens de Open Dagen van Sportstad aan Zee organiseren diverse locaties en aanbieders clinics en lessen. Ervaren instructeurs geven, na een korte theorieles over golfsurfen en een uitleg over de veiligheid, praktijklessen in zee.

Naast bovenstaande voorbeelden worden in het Pinksterweekend nog veel meer sporten aangeboden, zoals volleyballen, kitesurfen, zeilen, inline skaten en freerunnen. Het hele programma staat online waar je je ook kunt inschrijven. Wees er wel snel bij, want vol is vol.

Event: Pro Freestyle

In The Hague Beach Stadium, het grootste stadion voor outdoor sport in Nederland, wordt in het Pinksterweekend het spectaculaire urban en extreme sports event Pro Freestyle georganiseerd. Professionele sporters uit de wereld van BMX, skate, inline en MTB laten indrukwekkende flips, hoge sprongen en ongelooflijke tricks.

Event: North Sea Regatta

Dit spectaculaire, jaarlijks terugkerende evenement is een hoogtepunt op de kalender van de wedstrijdzeiler. Zo’n 350 boten gaan vier dagen lang de strijd met elkaar aan voor de kust van Scheveningen. Na de wedstrijden is er op de wal een sociaal programma met muziek, eten en drinken in de Scheveningse haven.

Event: Stadsspelen Den Haag

Tijdens de Open Dagen organiseert Stadsspelen Den Haag op maandag 21 mei van 11.00 tot 18.00 uur aan de achterzijde van The Hague Beach Stadium diverse leuke, laagdrempelige sportactiviteiten. Deelnemers kunnen – in competities en clinics – onder meer voetballen, minitennissen, rolstoelbasketballen en dansen. Het hele, bomvolle en gratis programma voor jong en oud, sportief en beginner staat online.

Event: World Record Yoga on the Beach

Om de Open Dagen sportief en gemotiveerd te starten wordt zaterdag 19 mei, 10.00 uur bij AlohaSurf op het Scheveningse strand een poging gedaan een nieuw yogarecord te vestigen. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Neem wel een yogamat of handdoek mee. Voor meer info over het World Record Yoga on the Beach zie de Facebook event pagina.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.