Publieksdag archeologische vondsten op Paleis het Loo

Op zaterdag 12 mei organiseert Paleis Het Loo een publieksdag waarop belangstellenden de archeologische opgravingen op het voorplein van dichtbij kunnen bekijken. Archeologen die het onderzoek uitvoeren geven toelichting bij de bijzondere sporen en vondsten die teruggaan tot ruim 3500 jaar geleden.

Tijdens de werkzaamheden voor de vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo vindt sinds een aantal weken archeologisch onderzoek plaats. Hieruit blijkt dat de bewoninggeschiedenis van deze plek veel verder in de tijd teruggaat dan tot nu toe bekend was. Naast de vondsten van servies- en vaatwerk uit de 17 e eeuw, toen het paleis gebouwd werd, blijken er ook bewoningsporen uit de Late Middeleeuwen en enkele graven en vondsten uit de Vroege Middeleeuwen (ca. 6 e -7 e eeuw na Chr.) te zijn aangetroffen. Ook zijn er een Romeinse munt en zelfs sporen van bewoning en begraving uit de Midden Bronstijd (ca. 1500 voor Chr.) gevonden.

 

 

Op de publieksdag kunnen van 10.00 tot 17.00 uur de opgraving en enkele vondsten van dichtbij worden bekeken en geven archeologen toelichting. In de ‘ArcheoHotspot’ kunnen zowel volwassenen als kinderen meehelpen met het werk van een archeoloog en vanaf het dak van het paleis is er een goed uitzicht op het archeologisch terrein. De dag wordt mede- georganiseerd door Archeologisch Bureau RAAP, de Gemeente Apeldoorn, Erfgoed Gelderland, Archeohotspots en de Archeologische Werkgroep Apeldoorn.

 

 

Op de publieksdag gelden de reguliere entreetarieven. Tickets geven tevens toegang tot de stallen en tuinen en zijn verkrijgbaar online en op de dag zelf aan de kassa.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.