Bezoek nu de Poorten van Reijmerstok ‘projecten’

Street Art Project “het Kunstlint” en “Project X” zijn 2 projecten die in de aanloop naar de jubileumeditie van de kunstexpositie “de Poorten van Reijmerstok” al van start zijn gegaan.

Street Art artist Wesley van Heugten uit Heerlen werkt momenteel aan tien kleine graffiti kunstwerkjes op verschillende en verrassende plekken in en rond het dorp. Heel anders is het werk van Jonathan Wanders dat groots en volop belicht wordt gepresenteerd langs de Provinciale weg.

Street Art Project

Wesley Dazetwo Van Heugten uit Heerlen werkt stilletjes aan een tiental kleine kunstwerkjes verspreid in het dorp. Deze kunstwerkjes zullen een blijvende herinnering zijn aan 10 keer “Poorten van Reijmerstok”. De kunstwerkjes hebben een afmeting van ca. 10/10 cm.

 

 

Wesley kom je zo af en toe tegen met zijn rolkoffertje met kwasten, stiften en verf onderweg door het dorp, waar hij op verrassende plekken aan het werk gaat. Zo is er al één kunstwerkje van zijn hand te zien op een bank langs de fietsroute op de Luikerweg. De laatste 2 kunstwerkjes zal hij op 21 mei tijdens de expositie maken, zodat bezoekers hem ook aan het werk kunnen zien.

 

 

Project X

Project X staat voor 10 keer Poorten van Reijmerstok: een kunstproject van Studio Wanders waarbij het jubileumthema “Natúúrlijk Reijmerstok” wordt verbeeld door 10 bomen, van klein naar groot. De kleinste boom staat voor de 1e editie en de grootste voor de komende, de 10e. Iedere editie is steeds verder gegroeid in kwaliteit, bijzondere activiteiten, niveau van de kunst, aantallen bezoekers en naamsbekendheid. Omdat het jubileum een feestelijke gebeurtenis is, zijn de 10 bomen goud geverfd en “op een voetstuk gezet”. Dit voetstuk bestaat uit 100 grote houten veilingkisten bekleed met een laag zwart landbouwfolie. De kisten zijn met elkaar verbonden en staan symbool voor verbinding en samenwerking tussen de inwoners van Reijmerstok, de verenigingen, de gemeente en vele betrokkenen en partners uit de hele Euregio. Zodra het donker wordt staat Project X vol in de schijnwerpers.

Samen met het poortencomité wordt er al een jaar lang achter de schermen door vrijwilligers naar deze dag toegewerkt en zo wordt het mogelijk gemaakt dat bezoekers en inwoners van het dorp Reijmerstok elke 2 jaar weer kunnen genieten van “De Poorten van Reijmerstok”.

Bezoekers op Pinkstermaandag kunnen – al wandelend- genieten van de sfeer, de kunst, de muziek en alle mooie boerderijen in het dorp.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.