Zomerse festiviteiten en activiteiten brengen Karlsruhe in vakantiestemming

Karlsruhe is met verschillende festiviteiten en activiteiten op de agenda klaar voor de zomer. De ‘toegangspoort tot het Zwarte Woud’ is daarmee het ideale beginpunt van een vakantie in de regio.

De stad is makkelijk bereikbaar met de rechtstreekse hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam of Utrecht (richting Basel) en ligt op slechts 5 uur rijden vanaf Utrecht. Op de zomeragenda staan onder andere een XL-lichtshow, bierfestival én de mogelijkheid om de stad op een verrassende manier te ontdekken.

Licht- en geluidsshow bij slot

Het Slot van Karlsruhe fungeert deze zomer als decor door de ‘Schlosslichtspiele’ – een grootse licht- en geluidsshow, die dagelijks plaatsvindt tussen 28 juli en 9 september en het hoogtepunt is op de zomeragenda.

 

 

Internationale kunstenaars projecteren indrukwekkende animaties van licht, beeld en geluid op de barokke facade van het iconische slot van de stad. Zodra de schemering valt worden bezoekers van de Schlossgarten iedere avond meegenomen naar een wereld vol magie en fantasie. Toegang is gratis.

 

 

Wijn met uitzicht en bierfeesten

Karlsruhe is dankzij haar ligging in het noordelijkste puntje van het Zwarte Woud een van de warmste steden van Duitsland en heeft een perfect klimaat voor wijnbouw. Vanaf de Turmberg is het hier dan ook ‘genieten met uitzicht’ geblazen. Met uitzicht op het Zwarte Woud kun je hier proeven van de heerlijke Turmberg-wijnen van de staatswijnmakerij Durlach.

Ook bierliefhebbers hoeven zich komende zomer in Karlsruhe geen moment te vervelen. Met meer dan 1.300 brouwerijen door heel het land is Duitsland wereldkampioen bierbrouwen. De zeven brouwerijen en vele rustieke biertuinen van Karlsruhe zijn dan ook een bezoek meer dan waard. De jaarlijkse ‘Karlsruher Bierbörse’ is een van de highlights op de zomeragenda en vindt plaats van 31 augustus tot 2 september. Tijdens de dit bierfestival sist en schuimt het in de Schlossgarten: bezoekers kunnen bij de 60 stands meer dan 300 bieren van over de hele wereld proeven en genieten van optredens op de twee podia.

Met de ‘scooser’ op ontdekkingstour

De ‘scrooser’ is een verrassende manier om de stad te verkennen. De 100% elektrische scooter is een Duitse uitvinding en wordt gebruikt om tours langs de vele bezienswaardigheden van Karlsruhe mee te maken. Deze ‘step voor volwassenen’ is daarmee een leuk alternatief voor de standaard stadswandelingen. De scrooser heeft een maximum snelheid van 20 km/u en de tour brengt nieuwsgierige bezoekers door heel Karlsruhe, van het steppeachtige gebied van de voormalige Amerikaanse militaire luchthaven, langs het Karlsruher Slot en de olifanten van de dierentuin, naar de iconische biertuinen aan de uiterwaarden van de rivier.

Ontspannen in tuinen en op het stadsstrand

Uitrusten en ontspannen na een lange dag doe je in de Schlossgarten en de aangrenzende botanische tuin. Maak een wandeling door de tuinen en reis terug naar de tijd van de markgraven, kroonprinsen en groothertogen van Baden.

Tegenwoordig kun je in de zomer met het zand tussen de tenen en een koud drankje in je hand genieten van een stadsstrand op het dak van parkeergarage 10. Zo krijg je zeker het vakantiegevoel te pakken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.