KLM lentewijnen met unieke wijnlabels Hollandse Meesters

Gedurende de maanden mei en juni zal KLM speciale wijnen serveren in de World Business Class. De wijnflessen bevatten etiketten in de vorm van schilderijen uit het Rijksmuseum. Er zijn vijf schilderijen uitgekozen in het thema ‘lente’ en zijn van bekende Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw.

KLM heeft nauw samengewerkt met organisator Activin Wine Group en het Rijksmuseum om dit project te realiseren. De schilderijen op de etiketten zijn onder andere Het Straatje van Johannes Vermeer en Meisje met een Brede Hoed van Caesar Boëtius van Everdingen. Deze schilderijen zijn ook te zien in het Rijksmuseum.

 

 

Het thema van de nieuwe wijnetiketten is ‘Lente’. De uitgekozen schilderijen zijn dan ook in voorjaarssfeer. Elk van de vijf schilderijen is verbonden met een bijpassende wijn. Zo staat het Meisje met een Brede Hoed op een frisse Esterházy Grüner Veltliner wijn die aansluit bij het voorjaarsgevoel die het schilderij afgeeft.

 

 

De vijf wijnen zijn geselecteerd door het KLM Wijnpanel. Dit panel test de kwaliteit van de wijn en let op de smaakverandering die plaats vindt tijdens het vliegen op grote hoogte. Na de selectie van de wijnen werden toepasselijke lenteschilderijen gekozen.

Door deze kunstwerken mee te nemen in de World Business Class, hoopt KLM mensen in aanraking te brengen met de rijke Nederlandse cultuur. KLM profileert zich als ‘Dutch at heart’ en wilt dit graag naar voren brengen in haar producten en services. Deze samenwerking draagt hieraan bij. Wanneer passagiers in aanraking komen met de Nederlandse schilderijen worden zij zich meer bewust van de kunst die in het Rijksmuseum bekeken kan worden. Het is dus een mooie manier om aandacht te creëren voor de Nederlandse kunst en cultuur.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.