Singapore Airlines al 45 jaar vanaf Amsterdam

Begin deze maand, om precies te zijn op 3 april, was het alweer 45 jaar geleden dat het eerste Singapore Airlines (SIA) vliegtuig vanuit Singapore arriveerde op de luchthaven Schiphol.

Wat in 1973 begon met een Boeing707 toestel met slechts een paar vluchten per week, is in de loop der jaren uitgegroeid naar een dagelijkse frequentie met de moderne Airbus A350-900. Nu, 45 jaar later, is Singapore Airlines de langst operende Aziatische luchtvaartmaatschappij die Nederland met Azië verbindt en is de iconische Singapore Girl uitgegroeid tot het toonbeeld van service en gastvrijheid.

In de afgelopen 45 jaar is er veel bij SIA Nederland gebeurd. Wist je bijvoorbeeld dat:

 • De eerste vliegroute Singapore-Bangkok-Bahrein-Rome-Amsterdam-London v.v. was
 • Naast Rome er in het verleden op weg naar Singapore ook tussenstops zijn gemaakt in Abu Dhabi, Athene, Bahrein, Bangkok, Berlijn, Bombay, Caïro, Colombo, Cyprus, Dubai, Istanbul, Male, Malta, Wenen en Zürich.
 • SIA in 1984 de eerste maatschappij was die vluchten introduceerde vanaf Amsterdam naar de Malediven.
 • In juni 1991 de eerste trans-Atlantische vlucht van Amsterdam naar Toronto werd geïntroduceerd.
 • In 1993 de route Amsterdam – New York vv werd geïntroduceerd.
 •  

   

 • In augustus 2001 Chicago verbond met Amsterdam.
 • In 2003 het kantoor in Amsterdam de activiteiten overnam van België en Luxemburg en daarmee SIA Benelux werd.
 • Vanaf 2004 dagelijks zonder enige connectie met een andere stad de Boeing 777-200ER werd ingezet op de non-stop vluchten tussen Singapore en Amsterdam.
 • Op 10 mei 2016 Amsterdam de wereldwijde primeur kreeg als eerste long-haul bestemming in het routenetwerk van SIA waar de moderne Airbus A350-900 op werd ingezet. Dit was alweer het achtste toestel type op de Amsterdam – Singapore route.

Nu ook dagelijks Groningen – Singapore via München

Naast de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde via Kopenhagen naar Singapore, biedt Singapore Airlines nu ook een dagelijkse verbinding aan naar Singapore via München. De dagelijkse vluchten tussen Groningen en München worden uitgevoerd door Nordica. In München kunnen reizigers naadloos overstappen op de non-stop vlucht van Singapore Airlines.

 

 

De Nordica vluchten worden onder een LOT vluchtnummer uitgevoerd. LOT is een Star Alliance partner waardoor de bagage van de reizigers doorgelabeld wordt naar de eindbestemming. Tevens wordt de bagage van passagiers die reizen in Premium Economy Class of Business Class voorzien van een Priority label, waardoor hun bagage met voorrang wordt behandeld.

De vluchten tussen München en Singapore worden uitgevoerd met een Airbus A350-900. Ditzelfde type toestel wordt ook dagelijks ingezet op de vluchten tussen Amsterdam en Singapore. De Airbus A350-900 heeft een 3 klasse indeling: Business Class, Premium Economy Class en Economy Class.

De tarieven vanaf Groningen, via zowel Kopenhagen als München, naar Singapore en onze bestemmingen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland staan reeds geladen in de GDS.

Singapore Airlines neemt ‘s werelds eerste Boeing 787-10 in ontvangst

Eind maart heeft Singapore Airlines als ‘s werelds eerste luchtvaartmaatschappij de nieuwste vliegtuigvariant van Boeing in haar vloot opgenomen: de Boeing 787-10. Dit toestel is met haar lengte van 68 meter de langste versie van de Boeing Dreamliner serie. In totaal heeft Singapore Airlines 49 toestellen van dit type besteld die worden ingezet voor vluchten tot acht uur. Vanaf mei 2018 worden Osaka en Perth de eerste bestemmingen voor dit nieuwe vliegtuig. Met de komst van het nieuwe toestel – die wordt uitgevoerd met 36 Business Class en 301 Economy Class stoelen – kunnen passagiers uitkijken naar zelf in te stellen lichtvoorkeuren met grote elektronisch dimbare ramen, schonere lucht aan boord en een stillere en ontspannere vlucht.

Met het in ontvangst nemen van de nieuwe Boeing 787-10 lanceerde Singapore Airlines tevens haar nieuwe regionale cabineproducten. De nieuwe Business Class stoelen zijn 66 cm breed en staan in vliegrichting geplaatst. Dankzij de 1-2-1 zigzagconfiguratie heeft elke passagier direct toegang tot het gangpad.

Bovendien kan de Business Class stoel omgezet worden naar een fully-flat bed van 193 cm zodat passagiers in meer comfort kunnen uitrusten, zelfs op de kortste vluchten. Daarnaast beschikt elke stoel over een persoonlijke HD touchscreen beeldscherm van 46 cm.

De nieuwe Economy Class stoelen staan opgesteld in een 3-3-3 configuratie. Elke stoel beschikt over een ergonomisch ontworpen contourrugleuning plus een persoonlijke HD touchscreen beeldscherm van 29,5 cm. De rugleuning biedt meer comfort dankzij de hoofdsteun die in 6 standen is te verstellen, met inklapbare wings voor meer ondersteuning van de nek.

Alle passagiers aan boord van de nieuwe 787-10 toestellen hebben nog meer controle over hun in-flight entertainment (IFE) systeem via myKrisWorld, die als eerste in de wereld gepersonaliseerde IFE mogelijk maakt. Kenmerken van myKrisWorld bevatten aanbevelingen voor het entertainment aanbod op basis van voorkeuren en kijkgeschiedenis van de passagier. KrisFlyer-leden kunnen voor volgende vluchten bladwijzers maken en de inhoud hervatten, net als hun voorkeuren aanpassen en opslaan. De nieuwe 787-10 toestellen worden ook uitgerust met in-flight WiFi.

Singapore Airlines door TripAdvisor uitgeroepen tot ‘Best Airline in the world’

Dit jaar is Singapore Airlines door TripAdvisor uitgeroepen tot ‘Best Airline in the World 2018’. De winnaars werden geselecteerd op basis van reviews van internationale reizigers. Gedurende een periode van 12 maanden beoordeelden zij luchtvaartmaatschappijen op basis van uitstekende service, kwaliteit en waardering.

Naast het winnen van de ‘Best Airline in the World’ award, mocht Singapore Airlines dit jaar ook de volgende zeven awards in ontvangst nemen:

 • Best Airline – Asia
 • Best International First Class – World
 • Best Economy Class – World
 • Best International First Class – Asia
 • Best Economy Class – Asia
 • Travellers’ Choice Business Class – Asia
 • Travellers’ Choice Premium Economy Class – Asia

Gratis Singapore Tour

Passagiers met een overstaptijd van minimaal 5 1/2 uur in Singapore kunnen gebruik maken van de ‘Free Singapore Tour’. Deze tour wordt zeven keer per dag door Singapore Changi Airport gratis aangeboden. Passagiers kunnen kiezen uit een Heritage en een City Sights Tour. Beide tours geven een eigen kijk op de bezienswaardigheden van Singapore. Meer informatie over de Free Singapore Tour is te verkrijgen via deze link.

Let op! In de bijlage van deze nieuwsbrief vind je de procedure hoe deze tours in de GDS geboekt kunnen worden. Om teleurstelling bij aankomst in Singapore te voorkomen is het raadzaam om voor vertrek alvast een gratis plaats te reserveren.

SilkAir

SilkAir is de regionale full service dochtermaatschappij van Singapore Airlines en heeft vanuit de hub Singapore een zeer uitgebreid routenetwerk in Azië en Australië. Op dit moment vliegt SilkAir naar 52 bestemmingen in 16 landen en maar liefst 11 van deze bestemmingen zijn in Indonesië.

Elke maand lichten wij er een interessante SilkAir bestemming uit en deze maand staat Bandung centraal.

Bandung, ook wel ‘de bloemenstad’ (Kota Kembang) genoemd, is de hoofdstad van de provincie West-Java op het Indonesische eiland Java. De stad ligt 750 meter boven zeeniveau en is omringd door bergen waardoor het over een aangenaam koel klimaat beschikt.

Dit klimaat zorgt ervoor dat de omgeving van Bandung de ideale plek is voor het verbouwen van thee en het was al in het midden van de 19e eeuw dat de Nederlanders hier de eerste theeplantages openden. De stad zelf staat bekend om haar art-deco architectuur uit het koloniale tijdperk, dankzij schitterende gebouwen als Hotel Preanger (gebouwd in 1929) en de Bethelkerk (gebouwd in 1925). Het absolute hoogtepunt is Villa Isola; een art-deco meesterwerk dat werd voltooid in 1932.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.