6.000 startbewijzen beschikbaar voor 12e Dam tot Dam FietsClassic

Op zondag 23 september organiseert Le Champion de 12e Dam tot Dam FietsClassic met afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km. Met start en finish voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam, passage door de IJtunnel en routes langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘dam’ in de naam, is dit fietsevenement uitgegroeid tot een echte klassieker. De deelnemerslimiet is ook dit jaar vastgesteld op 6.000 fietsers. Het Longfonds is als goede doel verbonden aan het evenement.

De Dam in hartje Amsterdam staat op zondag 23 september de hele dag in het teken van fietsen. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument vormen het decor voor deze unieke start- en finishlocatie. Vlak na de start volgt het tweede hoogtepunt, de unieke passage door de IJtunnel. Hierna volgt een parcours, afhankelijk van de gekozen afstand, langs onder andere Zaandam, Ilpendam, Volendam, Monnickendam en Schardam.

 

 

Onderweg kunnen alle deelnemers rekenen op uitgebreide verzorging bij de verzorgingsposten. De toertocht is met afstanden over 40, 60, 85, 105 en 150 km geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems en elektrische fietsen.

 

 

Fiets mee met het Longfondsteam

Het officiële goede doel van de Dam tot Dam FietsClassic is het Longfonds (voorheen Astmafonds). Het Longfonds strijdt voor mensen met een longziekte en wil gezonde longen gezond houden. Voor €25,- extra kunnen deelnemers van de Dam tot Dam FietsClassic meefietsen met het Longfondsteam en strijden voor gezondere lucht in Nederland.

Dam tot Dam Weekend

De Dam tot Dam FietsClassic maakt deel uit van het Dam tot Dam Weekend, waarin Le Champion ruim 85.000 mensen in beweging brengt. Op zaterdag 22 september vindt de Dam tot Dam Wandeltocht (16.000 deelnemers) plaats. Op zondag 23 september wordt, op dezelfde dag als de Dam tot Dam FietsClassic, de Dam tot Damloop (55.000 deelnemers) georganiseerd.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.