Zeldzame blauwoogmaki geboren in Apenheul

Er is een zeldzame blauwoogmaki in het Apeldoornse Apenheul geboren. Moeder New Hope beviel in maart van een gezonde zoon, Reny. Dat is bijzonder nieuws, want blauwoogmaki’s zijn ontzettend zeldzaam.

In het wild worden ze met uitsterven bedreigd en in Europese dierentuinen leven er minder dan 30. Het kleintje verblijft de komende tijd nog achter de schermen. Daar wordt het voorlopig door de dierverzorgers grootgebracht, omdat moeder New Hope helaas niet in staat is om haar kind zelf te voeden.

Niet-alledaagse opvoeding

Reny lag in een stuit en werd daarom met een keizersnede gehaald. Helaas lukte het na verschillende pogingen niet om het kleintje terug te geven aan zijn moeder. Daarom zullen dierverzorgers de eerste fase van de opvoeding voor hun rekening nemen. Zij geven Reny de fles. Dit is een uitzonderlijke situatie, die in principe niet de voorkeur heeft voor Apenheul. Maar bij een soort die zo ontzettend zeldzaam is in dierentuinen, maakt elk jong een verschil.

 

 

Ambassadeurs

Apenheul ziet de apen in het park als ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild. Met veel soorten gaat het namelijk niet goed. Dat is ook het geval bij blauwoogmaki’s, die met uitsterven worden bedreigd. Apenheul speelt een actieve rol bij de bescherming van de blauwoogmaki’s in het wild. Ze komen alleen nog voor op het Afrikaanse eiland Madagaskar, waar Apenheul helpt om hun leefgebied te beschermen. Daarnaast is Apenheul onderdeel van het internationale fokprogramma voor blauwoogmaki’s, om de soort in dierentuinen te behouden. Bezoekers van Apenheul maken op een bijzondere manier kennis met de dieren. Zo wil Apenheul bewondering voor de natuur en duurzaam gedrag stimuleren.

 

 

Openingsactie

Hoewel Reny zelf nog niet zichtbaar is, kunnen bezoekers van het apenpark wel genieten van de andere blauwoogmaki’s in Apenheul. Van 14 april t/m 6 mei is er bovendien een speciale kortingsactie. Een online gekocht entreekaartje kost dan slechts € 15,- voor volwassen en kinderen. Kinderen krijgen bij aankoop van een kinderkaartje bovendien een gratis spotpakket cadeau.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.