Verhuurders PaulCamper zien het zonnig in

Verhuurder die hun camper te huur aanbieden op PaulCamper, het peer-to-peer verhuurplatform voor campers, noemen hun camper opvallend vaak Sunny. PaulCamper deed onderzoek naar de namen die campereigenaren hun geliefde voertuig geven onder de meer dan 2.000 verhuurders die hun camper of caravan te huur aanbieden op de site.

Sunny was daarbij de meest voorkomende naam, gevolgd door Wohni (een afkorting voor het Duitse Wohnmobil). Verhuurders op PaulCamper voelen vaak een persoonlijke connectie met hun camper, zodat ze deze vaak ook een echte naam geven. Net als oprichter Dirk Fehse dat deed met ‘zijn’ Paul.

Mannelijke namen doen het sowieso goed onder campereigenaren. Op het PaulCamper-platform staan bijna twee keer zoveel campers en caravans met overduidelijke mannelijke namen dan vrouwennamen. Bruno is de populairste mannennaam, gevolgd door Oskar. Willi (of Willy) staat op één bij de vrouwennamen, gevolgd door Emma.

 

 

Verreweg de grootste groep campers wordt echter vernoemd naar hun makers. Er zijn opvallend veel Hobby’s, Dethleffsen, Hymers, T1 t/m T6’en en Knausen. En natuurlijk verbasteringen van Bulli, de populaire Volkswagenbus. Ook woordspelingen met camper, familie en vakantie zijn populair.

 

 

Wat we ons bij het huren van de Backofen, de Hugh Hefner en de Titanic moeten voorstellen, weten we niet. Maar elke camper die op PaulCamper staat, moet aan kwaliteitseisen voldoen en wordt natuurlijk beoordeeld door zijn huurders. En die zijn gelukkig tevreden weer thuisgekomen na hun trip. Maar inspirerender vinden wij toch namen als Expeditie Vrijheid, Feel free en Hij Gaat Als De Brandweer.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.