Een eerbetoon aan Steely Dan met het concert Eminent Hipsters

In het kader van de tentoonstelling The American Dream geeft de band Eminent Hipsters op zondag 15 april 2018 een concert in de Statenzaal van het Drents Museum. De veertienkoppige band van Groningse bodem speelt nummers van de beroemde Amerikaanse popgroep Steely Dan. Het concert, dat om 14.30 uur begint, is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Steely Dan werd in 1972 opgericht door Donald Fagen (zang, toetsen) en Walter Becker (gitaar, zang). De muziek van Steely Dan is een mix van jazz, rhythm & blues en pop met een ‘westcoast’-sausje. De band was decennialang actief, had met zijn cryptische, sarcastische songteksten en complexe melodieën altijd een sterke fanbase en won verschillende Grammy’s. Met nummers als ‘Rikki don’t lose that number’ en ‘Do it again’ kwam Steely Dan destijds hoog in de hitlijsten. In 2017 stonden er nog drie Steely Dan-hits in de Nederlandse Top 2000.

 

 

Eminent Hipsters

Pianisten Tony Hoyting en Felix Degenaar richtten in 2015 de tributeband Eminent Hipsters op, als eerbetoon aan de muziek van hun helden. De naam ‘Eminent Hipsters’ is een verwijzing naar de autobiografie van Fagen (2013) en naar de grote voorbeelden van Fagen en Becker: de ‘hipsters’ van de jazz-cultuur uit de jaren veertig. Met nog twaalf bandleden uit Groningen en omgeving streven Hoyting en Degenaar ernaar de nummers van Steely Dan perfect na te spelen.

 

 

Amerikaans realisme

Kenmerkend voor de muziek van Steely Dan zijn de vaak sarcastische en literaire songteksten, die opvallend veel parallellen vertonen met het werk van veel Amerikaanse realistische kunstenaars. Op deze wijze past dit concert uitstekend bij de dubbeltentoonstelling The American Dream – American realism 1945-2017 in het Drents Museum en de Kunsthalle Emden (Duitsland). De tentoonstelling laat naoorlogse realistische kunst uit Amerika zien met werk van kunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Alice Neel, Alex Katz en Andrew Wyeth. De tentoonstelling is nog in Assen en Emden te zien tot en met 27 mei 2018.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.