Paleis het Loo doet mee aan de museumweek

Paleis Het Loo is van 10 tot en met 15 april deelnemer aan de Nationale Museumweek. In de stallen is de presentatie ‘Dieren van Oranje’ te zien, er zijn gratis rondleidingen en vanaf het paleisdak hebben bezoekers een uniek uitzicht op de werkzaamheden van de vernieuwing & verbouwing. Er gelden tijdens de Museumweek reguliere entreetarieven.

De tentoonstelling ‘Dieren van Oranje’ in de stallen toont aan de hand van foto’s, prenten en verrassende verhalen de band tussen de Oranjes en hun huis- en buitendieren. Kinderen kunnen meedoen aan een landelijke vlogwedstrijd van Museumkids rond het ‘Gouden Pronkstuk’ van Paleis Het Loo, de Venusfontein.

 

 

Daarnaast zijn ze welkom in het Kinderatelier om kennis te maken met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect. In de tuin en rond de stallen zijn er gratis rondleidingen en een familiespeurtocht.

 

 

Ook al is het hoofdgebouw van Paleis Het Loo de komende drie jaar vanwege de vernieuwing & verbouwing gesloten, van 30 maart t/m 30 september is Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden er allerlei publieksevenementen georganiseerd.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.