Fietsen met kinderen op de Wereldfietsbeurs in de Fietser te Ede op 8 april

Op fietsvakantie met kinderen: een kleine karavaan die rond trekt lijkt het wel. Een gezin dat met de kinderen op de fiets onderweg is de natuur in. De allerkleinsten in een fietskarretje. Zijn de kleuters net iets groter, dan is er de aanhangfiets en dan komen de eigen fietsjes. Wat komt daar bij kijken? Welke voorbereidingen tref je? Welke materialen schaf je aan? Rik de Ruijter uit Lunteren en Pieter Wagemakers uit Harderwijk weten daar alles van. Zij staan op de Wereldfietsbeurs op zondag 8 april in de Fietser in Ede om mét hun materialen uitleg te geven.

Fietsend met kinderen op vakantie is leuk omdat

  • het leuk is om samen te zijn met de kinderen, het samen doen;
  • je ziet hoe de kinderen de wereld ontdekken;
  • kinderen op een fietsvakantie veel meer zien dan een zwembad en de verplichte pretparken;
  • kinderen krijgen op de fiets het gevoel van avontuur en iets ondernemen.

Belangrijk is wel de juiste instelling. Een verkeerd uitgangspunt is: “We gaan op fietsvakantie en nemen de kinderen wel even mee.” Een betere instelling is:

“We gaan met onze kinderen op fietsvakantie en stellen ons in om er voor onze kinderen en ons een zo leuke fietservaring van te maken”

Rik de Ruijter en Pieter Wagemakers hebben deze ervaring en delen dit graag met de bezoekers aan de Wereldfietsbeurs die er over denken om met de kinderen op fietsvakantie te gaan. Zij nemen hun speciale fietsen met alle accessoires mee, laten hun kampeeruitrusting zien en geven allerlei praktische tips. Wat gaat wel, maar wat gaat niet mee. In de Fietser is een speciaal testparcours voor kinderfietsjes.

 

 

De Wereldfietsbeurs wordt georganiseerd door vereniging De Wereldfietser. Er is een uitgebreid programma met lezingen met fraaie beelden van fietsreizen, workshops over praktische zaken als pech onderweg en tientallen informanten die alles weten over hun favoriete landen waar zij gefietst hebben. Het programma staat op: www.wereldfietsbeurs.nl.

 

 

De Wereldfietsbeurs vindt plaats In de Fietser in Ede in de voormalige Enkafabriek. Het rijksmonument straalt het fietsplezier in alle glorie uit. In een ruim opgezette hal staan alle modellen van de merken van de Accell-groep, zoals Koga, Sparta, Batavus en Sparta. Op een parcours kunnen de bezoekers deze fietsen uitgebreid testen.

Kom gerust op een mooie fiets, want er is een bewaakte fietsenstalling.

De Fietser
Akulaan 1 (voor navigatie Badweg)
6717 XN Ede
Tijd: 10 -17 uur
De toegang voor het programma van de lezingen en de workshops is € 5. Voor overige bezoekers is de Fietser vrij toegankelijk.

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.