Frankrijk Binnendoor met tips over Frankrijk en Parijs bestaat al 20 jaar

Op 15 februari 1998 schreef Ruud Couwenhoven uit het Limburgse Stein zijn eerste reiservaringen in Frankrijk en plaatste deze op een persoonlijke homepage met als titel: “Frankrijk Binnendoor”. Nu 20 jaar later lezen dagelijks gemiddeld 4500 mensen zijn reisverhalen en tips of luisteren naar zijn podcasts over Frankrijk en Parijs.

Reisverhalen

In 1999 begon hij de website FrankrijkVakantieland.nl met zijn ervaringen en tips voor de vakantie in Frankrijk. Omdat steeds meer mensen zijn reisverhalen via het internet volgden ontstond er in 2004 een cd-rom genaamd Frankrijk Binnendoor. Hierop stonden zijn complete reizen in Frankrijk dag voor dag beschreven maar ook stonden er al complete ebooks op.

In 2011 begon hij frankrijkbinnendoor.nl waar de complete inhoud van de cd-rom online tegen betaling beschikbaar kwam. Hiermee was Frankrijk Binnendoor de eerste website over Frankrijk voor het Nederlandse taalgebied waar tegen betaling informatie kon worden gevonden. Maar hij schrijft ook gratis toegankelijke informatie over Frankrijk en Parijs met als gevolg dat nu gemiddeld 4500 mensen per dag zijn reisverhalen en tips volgen.

Naast geschreven tips ook podcasts over Frankrijk

Omdat Ruud Couwenhoven in de jaren zeventig tot medio jaren negentig als disc-jockey en presentator ervaring op deed bleef hij met het idee rondlopen om zijn stem te gebruiken voor zijn tips over Frankrijk. In februari 2017 begon hij daarom met podcasts over zijn ervaringen in Frankrijk en Parijs. Inmiddels zijn deze podcasts al meer dan 80.000 keer beluisterd.

Steeds meer mensen luisteren naar zijn tips op weg naar het werk, in de trein, bus of auto. Maar ook tijdens het koken in de keuken, thuis op de bank of onderweg tijdens de reis naar het vakantieadres in Frankrijk of bijvoorbeeld in de Thalys naar Parijs.

eBooks over Frankrijk en Parijs

Sinds 2004 schrijft Couwenhoven ook ebooks over zijn ervaringen in Parijs en Frankrijk. Er zijn inmiddels 6 ebooks uitgekomen inclusief het onlangs verschenen ebook le Grand Est! Dit gaat over zijn ervaringen in de Elzas, Lotharingen, Vogezen en de Franse Ardennen. Hij laat de lezers mooie wandelingen en bijzondere plekjes in deze streken ontdekken. Maar hij vloog ook met 120 kilometer per uur over de boomtoppen bij La Bresse, maakte een tocht in de Vogezen met een e-mountainbike en sliep in 2 bijzondere kastelen in de Franse Ardennen.

Kans op een gratis week in een luxe vakantiehuis in de Dordogne. Om 20 jaar Frankrijk Binnendoor te vieren kan iedereen die zijn blog bezoekt meedoen met een speciale actie. Hiermee is een gratis verblijf te winnen van één week in een luxe vakantiehuis voor 4 personen in de Dordogne. De actie loopt tot en met 30 mei 2018 en een dag later wordt de winnaar bekend gemaakt. Alle informatie staat op frankrijkbinnendoor.nl/winactie.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.