Deurne viert eten in april 2018

Brabant is Europese regio van de gastronomie 2018. Dat vieren we ook in Deurne. Met bijzondere evenementen, exposities en arrangementen, routes en innovatieve foodconcepten. Het hele jaar is er in Deurne van alles te beleven. Beleef en vier het mee!

Fiets-en Wandelroutes

In het kader van het themajaar zijn er in Deurne diverse mooie routes te wandelen en te fietsen. Peelproeven is een tocht die je meeneemt naar De Peel van vroeger en nu, waarbij je onderweg kunt genieten van de goede dingen die ter tafel komen. Deze route kan op de fiets, maar ook te voet gemaakt worden. De fietstocht 'Proef de smaak van De Peel' voert langs acht aanbieders van streekproducten in Deurne. De route is gratis te downloaden via de OJOO app op je smartphone.

 

 

Ook Fiets4daagse De Peel haakt in op het themajaar. In het kader van Deurne viert eten, kunnen fietsers op de routes vanuit Deurne dagelijks afstappen bij een boerenbedrijf en meer te weten komen over de werkzaamheden en producten van de agrarische sector. De culinaire wandelroute ‘In de voetsporen van Toon Kortooms’ loopt langs plaatsen die herinneren aan de streekromanschrijver, deze staat gepland in het najaar. Voor groepen zijn er leuke culinaire arrangementen, zoals een Walking Afternoon Dinner in De Peel of Culinaire wandeltocht door Deurne.

Extra voordelige fiets- of wandelkaart bij PeelPeuzelboekje

Stippel je liever zelf je route uit? Ga PeelPeuzelen. Het PeelPeuzelboekje bevat 10 bonnen, de peuzeltjes, die je van 1 april tot en met 31 oktober kunt inleveren. Je hebt keuze uit 40 deelnemende horecabedrijven. De Peuzel is gratis, je bent alleen verplicht een drankje erbij te kopen. Het PeelPeuzelboekje is voor € 15,- verkrijgbaar bij de deelnemende VVV’s in De Peel, dus ook in Deurne.

 

 

In het kader van het themajaar is er een speciale actie. Bij aankoop van een PeelPeuzelboekje kun je voor slechts € 1,00 een fiets- of wandelkaart van De Peel aanschaffen. Op de wandelkaart staan 5 middellange afstand wandelroutes (tussen 15 en 25 km). Op de fietskaart staan 6 middellange fietsroutes (tussen 37 en 61 km). Beide op basis van knooppunten.

Klasseboeren leren scholieren over ons eten

In de Peelregio werken een aantal boeren bedrijven samen, zij bieden educatieve programma’s aan scholen. Waar komt de melk vandaan? Hoe groeien bietjes en wortels? Bij de Klasseboeren De Peel zijn scholen welkom om op de boerderij te leren over ons eten. Het educatief boerderijbezoek is mogelijk voor alle leeftijden en vormen van onderwijs. Kijk voor informatie op facebook: klasseboerendepeel.

Agenda april

Zondag 1 april

Open Huis Bijenvereniging Sint Ambrosius. Bezichtiging en rondleidingen in de bijenhal, demonstraties en expositie. Bij De Ossenbeemd, Haageind 31 Deurne; 13.00-16.30 uur.

Vrijdag 6 en zaterdag 7 april

Een reis om de wereld in 80 dagen; een muzikale en culinaire wereldreis
De slagwerkgroep en de harmonie van Sint Cecilia uit Liessel nemen u mee op een muzikale reis om de wereld. Daarnaast wordt het bij een groot aantal nummers genieten van een bijpassend gerecht. Kaarten à € 8,- t/m 3 april verkrijgbaar. Gemeenschapshuis De Kastanje, Hoofdstraat 62 Liessel; 20.00 uur.

Zaterdag 14 april Asperge proeverij

Genieten van asperges, op diverse wijzen bereid. Reserveren verplicht. In het Toon Kortooms Park, Griendtsveenseweg 80 Deurne; 17.00-20.00 uur.

Chocolade workshop

Chocoladeplaat, chocolade flikjes en slagroomtruffels maken. Likeur en chocolade proeven. Alle gemaakte spullen gaan mooi ingepakt mee naar huis. Reserveren gewenst. Bij Visser Chocolade, Stationsstraat 6, Deurne; 14.00-16.00 uur. Zaterdag 28 april.

Expositie ‘Eten wat de pot schaft’

Over de ontwikkeling van ons voedsel van vroeger naar nu, van eenvoudige kost tot verfijnde diners. In het Heemhuis Deurne, Stationsstraat 73 Deurne; elke 2e en 4e zondag van de maand 14.00-17.00 uur, dinsdag 19.00-21.00 uur, t/m 24 juni.

Kijk voor alle informatie en activiteiten op de website van Deurne viert eten.

Deel ook jouw leuke foodmomenten!

Geniet jij samen met anderen van het eten, in een restaurant of tijdens een event? Deel je leuke ervaringen en genietmomenten via social media. Gebruik #brabantcelebratesfood en je locatie op je instagram, facebook en twitteraccount!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.