Volgende stap in herontwikkeling Renesse een feit

De volgende stap in masterplan Renesse is een feit. Burgemeester Rabelink heeft met een druk op de knop de afronding van maar liefst vier (deel) projecten bezegeld.

De herontwikkeling van het gebied rondom het transferium bestaat uit meerdere delen; een nieuwe invulling van- en het gebied rondom het voormalig Ecoscope, vernieuwing van het parkeerterrein aan de Oude Moolweg en een nieuwe rotonde aan de Hogezoom. “Met de oplevering van deze projecten zetten we een grote stap in de goede richting, zo blijft Renesse ook in de toekomst een bruisende badplaats met een onderscheidend karakter”, aldus Gerard Rabelink, burgemeester Schouwen-Duiveland.

 

 

Tuin van Renesse

Het gebied rondom het voormalig Ecoscope is compleet op de schop gegaan. Het resultaat is een betere doorloop richting het centrum en een nieuwe ‘Tuin van Renesse’. De tuin heeft onder andere nieuwe verlichting , diverse speelelementen en een kunstwerk waar je een leuke foto kan maken.

 

 

Rotonde Helder en parkeerterrein

De herinrichting van de rotonde leidt tot een betere verkeersveiligheid en uitstraling van Renesse. Er is onder andere meer aandacht voor de verschillende rijrichtingen, opstelplaatsen voor voertuigen en zichtlijnen voor fietsers en voetgangers. Ook het parkeerterrein Oude Moolweg heeft een nieuw gezicht gekregen en is hiermee gebruiksvriendelijker gemaakt.

Samenwerking

Voor de uitvoering van deze deelprojecten in het Masterplan Renesse is intensief samengewerkt tussen de gemeente, VVV Zeeland, de Ondernemersvereniging Renesse en de Dorpsraad.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.