The North Face presenteert nieuwe film: Land of Maybe

North Face® presenteert ‘Land of Maybe’: een nieuwe film waarin de Britse klimmer James Pearson, de Amerikaan Cedar Wright en de Japanner Yuji Hirayima de 754 meter hoge Kaap Enniberg op de Faeröer-eilanden succesvol beklimmen. De korte film is nu beschikbaar op het YouTube-kanaal van het merk.

De klimmers gaan in de video het gevecht aan met lastige weersomstandigheden; het regende vrijwel de hele klim. De vrijwel onklimbare condities, een aanval van een groep papagaaiduikers en de lokale landeigenaren die de klim tot een vervroegd einde wilden brengen – de klimpoging was al bijna gefaald voordat hij goed en wel begonnen was.

 

 

Na een meeting met de dorpsoudsten kwam echter al snel groen licht. “Aan het eind van de meeting was iedereen zo vrolijk en enthousiast dat de inwoners zelfs aanboden om ons naar de wand te varen met hun eigen boten”, zo vertelde James Pearson.

Alle drie de klimmers waren onder de indruk van de band die de lokale bewoners hebben met hun land. Ze maken er zelfs optimaal gebruik van om de heftige omstandigheden te overleven. Zo vertelde de gids uit de Viðareiði-community het trio dat boeren al honderden jaren verbleven op zestig meter van de top van de rotswand met hun kuddes schapen om zo de beste graasomstandigheden bij de broedende papegaaiduikers te gebruiken. “Het was mijn idee om naar een plek te gaan waar nog nooit iemand had geklommen, of in ieder geval niet voor zijn of haar plezier. En toen bleek ineens dat mensen hier al honderden jaren klommen vanuit bittere noodzaak!”

 

 

Na het succesvol beklimmen van de rotswand, werden de klimmers na een twee uur durende hike terug naar het kamp verrast met een feest om het succes te vieren, georganiseerd door de lokale bewoners. “Het drinken van wodka uit de hoorn van een ram, omringd door oude en nieuwe vrienden, was een perfecte manier om zo’n bizarre reis te eindigen”, zegt James Pearson.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.