Air Mauritius start dienstregeling naar Amsterdam

Air Mauritius startte maandag 26 maart 2018 haar dienstregeling naar Amsterdam en zal twee keer per week – op maandag en vrijdag – op Schiphol vliegen. In juli en augustus zal de luchtvaartmaatschappij ook op woensdag vliegen. De vluchten worden uitgevoerd in een nauwe samenwerking tussen Air Mauritius en KLM.

Drie vluchten per week

De samenwerking ging van start in oktober 2017, waarbij KLM begon met drie vluchten per week tussen Amsterdam en Mauritius. Vanaf heden zal Air Mauritius de vluchten op de route gaan uitvoeren met een Airbus A340, met een samenstelling van 28 Business Class en 264 Economy Class plaatsen.

 

 

“De start van operaties naar Amsterdam is onderdeel van ons plan om een tweede hub in Europa te ontwikkelen. Schiphol, dat uitstekend wordt bediend door onze partner KLM, geeft ons toegang tot 50 code share bestemmingen verspreid over Europa. Wij verwachten dat Amsterdam zal ontwikkelen tot een belangrijke hub in ons netwerk, met name voor passagiers uit de Scandinavische en Oost Europese landen. Dit zal bijdragen aan de groei van het aantal toeristen naar Mauritius.” aldus Somas Appavou, CEO van Air Mauritius.

 

 

De belangrijkste hub van Air Mauritius in Europa is Parijs, van waaruit de luchtvaartmaatschappij code share vluchten uitvoert naar bijna 40 bestemmingen in Europa met haar partner Air France. Air Mauritius en de KLM/Air France groep hebben op dit moment al een nauwe samenwerking en Air France is een belangrijke partner sinds de oprichting van de luchtvaartmaatschappij in 1967. In 1998 tekenden beide luchtvaartmaatschappijen een samenwerkingsovereenkomst voor het uitvoeren van de Mauritius – Parijs route. Deze overeenkomst is uitgebreid en versterkt in 2008.

Amsterdam – Mauritius dienstregeling

Air Mauritius vliegt twee keer per week – op maandag en vrijdag – vliegen gedurende de Noord Europese zomer van 2018. Een derde vlucht zal op woensdag, tijdens de piekperiode in juli en augustus, als volgt uitgevoerd worden:

Flight Number Route Departure Arrival
MK062 Mauritius – Amsterdam 08h55 18h55

MK073 Amsterdam – Mauritius 21h40 11h25 (+1)

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.