Turkish Airlines voegt Samarkand toe aan bestemmingen

Turkish Airlines heeft Samarkand, de Oezbeekse stad die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard, toegevoegd aan zijn netwerk van bestemmingen. Passagiers vanuit Amsterdam hebben een gunstige overstap op Istanbul en staan in minder dan tien uur in Samarkand.

Samarkand, een van de steden op de zijderoute tussen het Midden-Oosten en China, is na hoofdstad Tasjkent de tweede bestemming van Turkish Airlines in Oezbekistan en de 302e bestemming wereldwijd.

 

 

De CEO van Turkish Airlines, Bilal Ekşi, gaf een speech tijdens de openingsceremonie op Samarkand Airport: “Vanaf nu vliegt Turkish Airlines vanuit 121 verschillende landen naar Samarkand. En ik heb er het volste vertrouwen in dat deze prachtige stad, met zijn madrassa’s, moskeeën, musea, tombes en andere architecturale meesterwerken, snel een populaire toeristische bestemming wordt. Turkish Airlines vliegt zeven keer per week naar Tasjkent en twee keer per week naar Samarkand. In de toekomst hopen wij het aantal vluchten naar Samarkand uit te breiden naar drie keer per week.”

 

 

Retourvluchten van Istanbul naar Samarkand zijn verkrijgbaar vanaf 364 dollar, inclusief belastingen. Meer informatie over het vluchtschema is te vinden op de website van Turkish Airlines.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.