Nomad viert 40-jarig bestaan met jubileumeditie van een Nederlandse klassieker

Het Nederlandse outdoormerk Nomad bestaat 40 jaar en viert dat met een speciale editie van de Backpack Eagle 55. Een tijdloze klassieker vervaardigd met de technologische kennis van nu. De lichtgewicht rugzak is multifunctioneel en ideaal voor al je avontuurlijke tochten die je kunt delen via #originaladventures. Speciaal voor de vele fans heeft Nomad haar naam in grote gele letters op de zijkant gezet.

De Eagle 55 is gemaakt van het zeer slijtvaste Cordura® en afgewerkt met mooie lederen en metalen accenten. De zachte, gewatteerde schouderbanden zorgen voor een maximaal draagcomfort. De rugzak wordt van bovenaf ingepakt en heeft een ruim hoofdvak. De bovenklep kan worden opgetild en heeft een extra vak. Compressiebanden aan de zijkanten stabiliseren de inhoud van de rugzak wanneer deze niet helemaal vol is. Verder heeft de Eagle 55 een gevoerd bodemvak en een uitneembare laptop sleeve.

Nomad 40 jaar

Nomad viert dit jaar haar veertigjarige jubileum. Het bekendste Nederlandse outdoormerk heeft een rijke geschiedenis. Zo werd de eerste Nederlander op de top van de Mount Everest ondersteund met een uitrusting van Nomad. De eerste Nederlanders bereikten de Noordpool dankzij de Nomad North Pole ’97 Expedition. Het merk heeft talrijke innovaties op haar naam staan in mummie- en kampeerslaapzakken. Veel gezinnen hebben thuis een slaapzak, slaapmat, rugzak of tent met het bekende geelblauwe logo.

 

 

De Eagle 55 is onderdeel van de Nomad Origins Collection, een collectie die de meest iconische producten uit de beginjaren opnieuw in de schijnwerpers zet. Het zijn de originele ontwerpen, maar dan aangepast aan de huidige stand van de techniek. Iconisch, authentiek en gelimiteerd verkrijgbaar: elk product heeft een uniek nummer.

Informatie

Nomad Eagle 55 Special Edition is verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en via webshops. Inhoud 55 liter. Consumentenadviesprijs € 179,99. Kijk voor meer informatie op de website van Nomad of bij Bol.com.

 

 

#originaladventures

In ieder mens schuilt een avonturier. Of je nou ver weg gaat of dichtbij blijft, overal valt iets te ontdekken. Tijdens deze avonturen heb je goede producten nodig, want er gaat niets boven een betrouwbaar reismaatje. Het gaat er niet om dat je de top bereikt, maar dat je geniet van de weg er naartoe en herinneringen maakt die je nooit zult vergeten. Ga het avontuur aan, hoe groot of klein dan ook en deel dit via #originaladventures. Volg NOMAD op Instagram en Facebook.

Over Nomad

Nomad is een Nederlands merk met een wereldwijde aantrekkingskracht. The Nomad Company werd 40 jaar geleden opgericht door Bob Kooijmans met als doel kwalitatief hoogwaardige outdoorproducten te ontwikkelen zoals slaapzakken, matten, tenten, tassen, outdoorkleding en accessoires. Betrouwbare producten die je jaar na jaar begeleiden op al je reisavonturen.

Het merk heeft een rijke geschiedenis. Zo werd de eerste Nederlander op de top van de Mount Everest ondersteund met een uitrusting van Nomad. De eerste Nederlanders bereikten de Noordpool tijdens de Nomad North Pole ’97 Expedition. Te voet nota bene. In 2007 nam Barry Kooijmans The Nomad Company over van zijn vader en verlegde de focus van ‘Expeditie & Trekking’ naar ‘Outdoor & Travel’. Hij geloofde heilig in het creëren van merkbeleving en werkte samen met organisaties als Made By, ter verbetering van de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, en Trees for All om zijn zakenreizen zo CO2-neutraal mogelijk te maken. Nu staat zijn zus Anouk Kooijmans aan het roer van Nomad.

 

 

Nomad is nomadisch: onafhankelijk, altijd in beweging en klaar voor ieder denkbaar avontuur. Daarom stimuleert en faciliteert het merk outdoorliefhebbers over de hele wereld om grensverleggende avonturen op te zoeken en er vervolgens intens van te genieten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.