Linnaeushof respecteert uitspraak Raad van State

Woensdag 14 maart heeft de Raad van State zich uitgesproken in de zaak tussen Linnaeushof en de gemeente Bloemendaal met betrekking tot de 10-jaarlijkse revisie van het bestemmingsplan voor Linnaeushof. De gemeente heeft in 2016 een aantal beperkingen in de revisie opgenomen waar Linnaeushof het niet mee eens was. De Raad van State heeft beslist dat de wijzigingen in het bestemmingsplan niet onredelijk zijn.

SUBTITEL

De gemeente Bloemendaal wil voorkomen dat Linnaeushof zich zal ontwikkelen tot een volwaardig attractiepark. Daarom zijn er in het nieuwe bestemmingsplan bepalingen toegevoegd die Linnaeushof extra beperkt in onder andere bouwhoogtes en met name de hoeveelheid attracties dat mag worden geplaatst in de toekomst.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Bij attracties denkt men al gauw aan spectaculaire achtbanen, die veel ruimte innemen, lawaai produceren en waarin bezoekers hard gillen en schreeuwen. Volgens Cok Milatz, directeur van Linnaeushof, zijn er echter ook veel attracties op de markt die niet voor de overlast zorgen waar de gemeente bang voor is.

 

 

Een voorbeeld hiervan is de Toffe Toren, die sinds een aantal jaar in Linnaeushof staat. Officieel een attractie, maar in praktijk heel anders dan een achtbaan. De toren draait langzaam rond, maakt geen lawaai en bezoekers kunnen zichzelf omhoog hijsen om op negen meter hoogte van het uitzicht over de speeltuin genieten.

“Attracties zoals de Toffe Toren passen uitstekend in het concept van Linnaeushof, wat zich richt op actief vermaak. De 350 speeltoestellen en attracties stimuleren het gebruik van de eigen energie. Lekker actief bewegen, daar draait het om.

Schaatsen op de Linnaeushof

Schaatsen op de Linnaeushof


Het is moeilijk te voorspellen welke attracties er in de toekomst worden ontwikkeld. Maar als er iets nieuws op de markt komt dat goed aansluit bij het huidige karakter van Linnaeushof willen wij de mogelijkheid hebben om dit aan ons speelaanbod toe te voegen. In het gewijzigde bestemmingsplan worden onze mogelijkheden beperkt, maar gelukkig is er nog wel enige ruimte om ons speelaanbod te blijven vernieuwen.” Aldus Milatz. Linnaeushof meldt dat zij de uitspraak van de Raad van State respecteert. Belangrijkste is dat alle partijen het er over eens zijn dat Linnaeushof een speeltuin is en blijft waar actief vermaak centraal staat. Op woensdag 28 maart opent Europa’s grootste speeltuin haar poorten weer voor een nieuw seizoen. Nieuw dit jaar is een raadselachtig doolhof, waarin kinderen met behulp van vragen en raadsels de route kunnen uitstippelen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.