Een belangrijke oproep van de bollenkwekers: geniet op afstand!

Kwekers uit de Bollenstreek willen voorkomen dat toeristen dwars door hun bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten banjeren. Vorig jaar resulteerde dit in forse beschadigingen van de bloemenvelden. Mede-initiatiefnemer Anja Jansze plaatst donderdag samen met kweker Rudolph Uittenbogaard in Noordwijkerhout het eerste informatiebord om toeristen uit de bloeiende bollenvelden te weren.

In totaal worden er 500 borden geplaatst. Wie een foto, video of selfie wil maken, wordt vriendelijk gevraagd dit op enige afstand te doen. Behalve het feit dat toeristen zich zonder toestemming op privéterrein begeven, willen kwekers vooral de kwaliteit van de bollen beschermen.

 

 

Bij het verduurzamen van de bollenteelt wordt gewerkt met strikte hygiëneregels. Hoe schoner de teelt, hoe minder ziekten en plagen en hoe minder gewasbeschermingsmiddelen er gebruikt hoeven te worden. Lopen door de velden kan (voor mensen onschadelijke) bollenziekten verspreiden, met als gevolg grote schade aan de teelt. Daarnaast zijn vertrapte bloemen commercieel onbruikbaar.

 

 

De informatieborden zijn een initiatief van de leden van branchevereniging KAVB. Het toeristenseizoen start 22 maart onder meer met de opening van Keukenhof, De Tulperij en diverse pluktuinen. Dit voorjaar worden in totaal meer dan 3 miljoen toeristen verwacht. Het bollenareaal in Nederland beslaat zo’n 25.000 hectare.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.