My Val Thorens Serenity – de nieuwe methode tegen stress

Vakantievieren staat voor gezelligheid en beleving, samenzijn met vrienden, familie of geliefden, en met volle teugen genieten van de vrije tijd om stress achter zich te laten en het geluk te vinden. Daarom is er de filosofie My Val Thorens Serenity : De nieuwe methode van het skigebied voor het welzijn van iedereen.

Talrijke activiteiten, adressen en professionals, die zich zowel op mannen als op vrouwen richten, van sportievelingen tot levensgenieters, met als doel de stimulans te creëren om goed voor zichzelf te zorgen en voor diegenen waarvan men houdt.

Deel 1: kennismaking

Om de vakantie goed te beginnen haalt men de My Serenity gids die geschreven is door de VVV van Val Thorens samen met de dokter Philippe Rodet (verkrijgbaar in het VVV-kantoor en alle accommodaties).

 

 

De methode bestaat uit 16 stappen met kleine oefeningen om te ontspannen en om stress te leren beheersen. De My Val Thorens Serenity workshops. Alle inwoners en vakantievierders in het skigebied kunnen deelnemen aan de workshops van dokter Philippe RODET: Het omgaan met stress, plezier en emoties. 200 personen hebben al deelgenomen aan de sessies van december.

Deel 2: Verminder stress

Caroline Vincent, therapeute in de Chinese geneeskunde en ski instructrice biedt haar gasten een bijzondere ervaring door toerskiën en Qi Gong met elkaar te combineren. Qui Gong heeft als doel de energie te laten circuleren in het lichaam door te werken aan de ademhaling en het bewustzijn. De deelnemers wisselen skiën af met Qi Gong oefeningen midden in de bergen.

Deel 3: Aanpassen voeding

Welzijn vindt men ook terug op het bord in de talrijke restaurantjes met “healthy” menukaarten van Val Thorens. – Proef de vegetarische gerechten van Amélie Simon, skiër van hoog niveau, in haar restaurant SUPER NOVA: ontbijtgranen van het huis, vitaminecocktails, en vetarme chocoladetaarten. Vul uw antioxidanten aan met de desserts van rode vruchten en de kaart met groene theesoorten van l’ALPEN ART. Probeer de Cesarsalade in hotel FAHRENHEIT 7 of de brunch en de spa van het berghotel PASHMINA 5*.

Deel 4 : verlaag de hartslag

De vallei van Lou, parel van de vallei van Belleville, biedt nog een echt stukje ongerepte natuur. De vallei is toegankelijk via offpiste skiën of op sneeuwschoenen en herbergt in het midden een bevroren meer.

 

 

Adem de berglucht in van dit rustgevende en magische landschap en breng een bijzondere nacht door onder de sterren in deze accommodatie in de traditionele stijl van Belleville, welke recent geheel gerenoveerd is. De berghut beschikt over 32 slaapplekken en heeft een grote restauratieruimte waar Alexandrine en haar huskies u ontvangen in een ontspannen sfeer. Half-pension op vegetarische basis, meditatie onder begeleiding, ochtendgymnastiek, een programma dat 100% in het teken van welzijn staat.

Deel 5: gezin

Workshops banketbakken georganiseerd door Salomé speciaal voor de allerkleinsten van 3 tot 6 jaar. Kinderen en ouders maken samen desserts zoals cheese-cake of mug cakes met chocolade en bananen. Het doel? Het prikkelen van de smaakpupillen van de kleintjes en het creëren van een leuke omgeving voor het onderhouden van de familieband en het delen van positieve ervaringen met het gezin.

Deel 6

Lachen vermindert het niveau aan stresshormonen. Het is dus belangrijk om serieus te zijn, zonder zichzelf te serieus te nemen en te durven lachen. Dat is wetenschappelijk bewezen, bevestigt dokter Philippe Rodet. Deze nieuwe snake-glisse slee heeft 10 zitplaatsen en laat u lachen samen met vrienden of met het gezin. Met een lengte van 6 km en 700 meter hoogteverschil biedt deze activiteit plezier op de pistes voor het gehele gezin bij het vallen van de nacht, met als afsluiting een glas glühwein!

Deel7: Voorzetten

Anita is een vrouw die alles onder controle heeft in Val Thorens. Als yoga coach organiseert zij sessies van 30 minuten die stretching en ontspanning in de open lucht met elkaar combineren, voordat men de ski’s aantrekt om de dag te beginnen: “Ik wil dat de skiërs zich prettig voelen in hun lichaam en hun geest wanneer ze zich op de pistes begeven. Dat is de basis van welzijn, tegenover zichzelf en tegenover anderen”. Met de Yogi pass krijgt men vervolgens een programma op maat dat men thuis verder kan beoefenen.

En de mannen ? “Mannen zijn zeer ontvankelijk voor ontspanning door Ayurvedische massages”, zegt Anita. Essentieel is dat iedereen een moment van ontspanning heeft!

Deel 8: verrassingen

Laat u verrassen door te gaan ijsduiken! Zelfs als deze ervaring geen spiritueel doel heeft, is het nog steeds een puur moment van meditatie en ontspanning. Een echte adrenaline ervaring weg van het skigebied onder het ijs van het Meer van Lou met een indrukwekkend spel van licht en luchtbubbels, een moment vol sensatie voor alle duikers! De plek kan men bereiken door een wandeling op sneeuwschoenen (40 minuten), vervolgens gaat men 20 minuten ijsduiken onder begeleiding van ervaren instructeurs. De terugtocht vindt plaats op sneeuwschoenen of ski’s.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.