Bezoek het grootste indoor e-bike testevent van de Benelux

De zoektocht naar een e-bike begint op E-bike Xperience, van 2 t/m 4 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Op E-bike Xperience zijn honderden modellen e-bikes van meer dan 60 merken beschikbaar voor een testrit op het langste indoor testparcours van de Benelux. Hellingen, een schelpen- en zandpad, asfalt en klinkers zijn allemaal onderdeel van het parcours. De kans om in een dag, onder een dak de keuze te maken voor een geschikte e-bike.

Onafhankelijk advies

Bezoekers kunnen alle vragen stellen aan de onafhankelijke adviseurs in het E-bike Theater. Zij vertellen wat de beste keuzes zijn aan de hand van het fietsgedrag. Past daar een stabiele achterwielmotor bij, een middenmotor of nu juist een voorwielmotor. Experts van brancheorganisaties en gerenommeerde opleidingsinstituten verzorgen gedurende de 3 dagen presentaties en vragenuurtjes in het E-bike theater.

 

 

E-bikes en accessoires

Naast alle merken e-bikes, van lifestyle fietsen tot stadsfietsen en e-pedelecs vind je op E-Bike Xperience ook een ruim aanbod aan accessoires. Van helmen, tassen en sloten tot zadels en fietsendragers.

45 km/u met Speed pedelecs

Naast de gewone e-bikes die tot maximaal 25 km/u trapondersteuning bieden, bestaan er ook snellere e-bikes, die tot 45 km/u assistentie geven: de speed pedelecs. Omdat de snelheid zo hoog ligt, vallen ze in de categorie bromfietsen. Daarom is een brommerrijbewijs en een gecertificeerde e-bikehelm verplicht. Ook een kentekenplaat en een WA-verzekering zijn een vereiste.

Afschaffen bijtelling voor e-bikes

Veel voordelen bij een speed pedelec zoals, snel, milieuvriendelijk en gezonder alternatief voor de auto. Met name voor woon-werkverkeer tot een afstand van 30-40 kilometer in stedelijke gebieden, is een speed pedelec een prachtig vervoermiddel. Geen files en dagelijks een portie lichaamsbeweging. Om deze reden wil de BOVAG het liefst zo snel mogelijk af van de bijtelling voor een fiets van de zaak. “Wij vinden dat de regels rondom bijtelling voor een fiets van de zaak zo snel mogelijk drastisch vereenvoudigd of zelfs afgeschaft moeten worden. De huidige regels stimuleren onvoldoende werkgevers en werknemers om te kiezen voor een fiets van de zaak in plaats van of naast een auto van de zaak”, aldus een woordvoerder van de BOVAG.

 

 

De Jaarbeurs staat het eerste weekend van maart volledig in het teken van de start van het nieuwe fietsseizoen. Naast E-bike Xperience vinden ook de Fiets en Wandelbeurs en Bike MOTION Benelux plaats. Bezoekers van E-bike Xperience hebben gratis toegang tot 3 beurzen. Op de Fiets en Wandelbeurs inspiratie voor fietsvakantiebestemmingen. De Bike MOTION Benelux is een paradijs voor de sportievere fietsers.

E-bike van het Jaar 2018

Tijdens de opening van E-bike Xperience en Bike MOTION, op vrijdag 2 maart, worden de winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezingen bekend gemaakt. De genomineerden in de categorie e-bike zijn: Bianchi – Impulso E-road – € 4.999, Giant – Explore E+ 1 STA – € 2.799 en Sparta – R5Te – € 2.099. De ‘Fiets van het Jaar verkiezing’ is een initiatief van RAI Vereniging. RAI Vereniging wil op deze wijze bijdragen aan een positieve en juiste beeldvorming over de kwaliteit van gewone, elektrische en sportieve fietsen in Nederland. De verkiezing is er van oudsher op gericht om consumenten en media te laten weten welke ontwikkelingen gaande zijn in de fietsbranche. Welke noviteiten en slimmigheden hebben de ontwerpers bedacht om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten, zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de X-factor van de fiets.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.