Definitieve deelnemerslijst Bike MOTION Benelux bekend!

Bike MOTION Benelux is dé grootste fietsbeurs in de Benelux, voor alle sportieve fietsers en liefhebbers. De beurs is dit jaar voor het eerst in het voorjaar en markeert daarmee de kick-off van het nieuwe wielerseizoen. De plattegrond met de complete deelnemerslijst is een week voor aanvang van het evenement beschikbaar. 212 Exposanten, verdeeld over de hallen 8, 9, 10 en 11 van de Jaarbeurs.

Fietsliefhebber

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt de fietsliefhebber alles wat hij of zij nodig heeft voor het komende fietsseizoen. Het allergrootste aanbod toonaangevende merken met de nieuwste racefietsen en mountainbikes van oa. Trek, Specialized, Merida, Bianchi, Canyon, Koga, Jan Janssen en Sensa. Ook de speciale en exclusieve merken zoals American Eagle, Titici en Cervélo zijn present.

 

 

De grootste fietsmarkt van de Benelux

Bike MOTION Benelux, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs staan voor de eerste keer naast elkaar op 2, 3 en 4 maart 2018. Met 1 toegangsbewijs kan de bezoeker vanuit één centraal punt alles vinden op het gebied van sportief fietsen, e-bikes, wandelen en reisbestemmingen. De hallen van de Jaarbeurs zijn gevuld met de nieuwste producten, innovaties en presentaties van een enorm breed merkaanbod.

 

 

Cervélo staat dit jaar met een uitgebreid aanbod op Bike MOTION. De nieuwste modellen uit de R-series, de S-series, de C-series en de triatlon bikes P5X/P5/P3/P2 staan te pronken op de beurs. Ook het T4 frameset bekend van Dimension Data-renner Mark Cavendish is op de stand te bewonderen.

Specialized presenteert de S-Works Tarmac

De nieuwe S-works Tarmac is lichter en stijver dan ooit. Om een gewicht van 800 gram te bereiken, hebben de makers gebruik gemaakt van geavanceerde software uit de ruimtevaartindustrie. Hiermee hebben ze de layup van de nieuwe FACT 12r carbonvezels naar een ongekend hoog niveau getild. De fiets van o.a. QuickStep-renner Julian Alaphilippe en wereldkampioen Peter Sagan is genomineerd voor Racefiets van het jaar.

Bianchi presenteert E-Impulso road en Area met Ultegra-disk

Bianchi heeft zich in de vroege start van het wielerseizoen al nadrukkelijk van voren laten zien. De Lotto-Jumbo ploeg behaalde al diverse overwinningen op de Celeste fietsen van Bianchi. Tijdens Bike MOTION kun je oa. de Bianchi Aria met Ultegra-disk en de E-Impulso road bewonderen, beide genomineerd voor een Fiets Awards 2018. De Bianchi ARIA is een snelle aero racefiets, gebouwd voor liefhebbers van snelheid. Het is de perfecte fiets voor jouw uitdagingen op de weg. Als je ooit nee hebt gezegd tegen een groepsrit met vrienden vanwege ‘lichamelijke ongemakken’ dan is de Bianchi Impulso E-road de oplossing. De sterke motor in combinatie met het Italiaanse design maakt deze lichtgewicht krachtpatser een bijzondere toevoeging binnen het race segment.

Nieuwe Olympia Boost

Tijdens Bike MOTION 2018 is de vernieuwde Olympia Boost voor het eerst te zien in Nederland. Dit illustere model van het Italiaanse merk wordt geïntroduceerd ter ere van het 125 jarig bestaan. Deze Aero racer is voorzien van direct mount remmen. Leverbaar in Shimano Ultegra en Dura Ace uitvoering met keuze uit verschillende wielsets.

St. Joris Cycles introduceert gravelbike

Het Nederlandse St. Joris Cycles introduceert de nieuwe gravelbike Sputnik op Bike MOTION. Daarmee haken ze aan op de groeiende populariteit van het gravelracen. Het idee voor de Sputnik ontstond door de fascinatie voor de ruige paden die iedere wielrenner tijdens zijn ritten tegenkomt. Wegen die te ruw, te steil of smerig zijn om te verkennen met je gewone racer. “De Sputnik is een op maat gemaakte alles in één werkpaard, in eigen huis geproduceerd in een jaarlijkse batch met uniek lakdesign.”

Op de koffie bij Fränk Schleck

Op 3 maart is MAVIC ambassadeur Fränk Schleck op de Bike MOTION. Bezoekers kunnen langs bij MAVIC voor prangende vragen en een foto, terwijl Barista Fränk een goede kop koffie zet.

Boekpresentatie en signeersessie Erik Dekker

Oud-profwielrenner Erik Dekker presenteert op 4 maart zijn boek ‘Fietsen met Erik Dekker’ in het Cycling Café. Dit boek neemt je mee op Eriks favoriete Nederlandse trainingsrondes en over de trajecten van memorabele wielerkoersen.

Nog een week stemmen

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie: de Bike MOTION Awards. Dit jaar worden de felbegeerde prijzen uitgereikt tijdens de eerste beursdag op 2 maart. De liefhebber bepaalt wie er met de prestigieuze Awards naar huis gaan. De winnaars van een Award krijgen een prominente plek op de beursvloer.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.